Laddar

Tre åtalas efter mordförsök i Halmstad

24-årig man sköts i huvudet i Halmstad – tre män åtalas för mordförsök.

delningar

Tre män – en 26-åring, en 35-åring och en 39-åring – åtalas för mordförsöket på Odalvägen i Halmstad, skriver Hallandsposten. Det var vid klockan 19.15 den 11 december som en 24-årig man från Halmstad sköts i bakhuvudet. Han klarade sig mirakulöst utan livshotande skador.

Mordförsöket inträffade efter att 24-åringen hade besökt en frisersalong i Halmstad. Då kom tre män fram till honom och uttalade flera dödshot. Männen ska då ha hamnat i slagsmål, och kort därefter sköts 24-åringen med ett skott i huvudet. 24-åringen lyckades själv larma polisen och ambulans, och fördes med ambulans till sjukhus.

Motivet till skottlossningen var fortfarande oklart när åtalet för mordförsök lämnades in till tingsrätten. De tre misstänkta gärningsmännen åtalas för mordförsök eftersom de, enligt åklagaren, ska ha agerat i samförstånd.

De tre männen var bekanta för offret sedan tidigare, bland annat hade 24-åringen blivit vän med 35-åringen när de båda satt i fängelse.

Bland åklagarens bevis finns vittnesuppgifter och erkännanden som gör att de misstänkta gärningsmannen kan knytas till brottsplatsen, samt att 35-åringen har erkänt att han tryckt på avtryckaren. Han ska dock inte ha varit medveten om att vapnet var laddat.

De tre männen förnekar brott.

Relaterade artiklar