Laddar

Moderaternas nya toppnamn – detta är viktigast för Halmstad

Så vill han se framtidens Halmstad.

delningar

I helgen blev det helt klart. Moderaterna i Halmstad har utsett Jonas Bergman till partiets nya förstanamn inför kommunvalet. Bergman kommer därmed att ta över som förstanamn efter kommunstyrelsens nuvarande ordförande Carl Fredrik Graf.

– Det är jätteroligt. Det har varit en spännande process och lite nervöst vad som skulle hända. Det var också mycket förberedelser och tankar. Så det är skönt att det äntligen blev klart, så kan vi fokusera på valrörelsen, säger Jonas Bergman till 24Halmstad.

Jag antar att du siktar på att även få ta över som kommunstyrelsens ordförande efter valet? – Absolut. Självklart.

Vad är då de viktigaste frågorna för Halmstad just nu? – Integrationsfrågan är oerhört viktig. Både idag och i framtiden. Att få alla nyanlända i jobb, att få dem att ta till sig svenska språket, att bli en del av svenska samhället. Tar vi inte tag i det nu så är det ett stort problem om tio år.

– Att få klart att det blir en tredje etapp av resecentrum, den är väldigt viktig för hela arbetsmarknaden i Halmstad, och för vår infrastruktur. Det är viktigt att kunna locka hit folk och jobba, precis som det är viktigt att Halmstadborna ska kunna få en större arbetsmarknad att vända sig till.

– En kortsiktig fråga men som även är viktig på lång sikt är att vi snabbt behöver få fram mer byggbar mark i Halmstad. För bostäder och för företag. Där har vi en trång sektor idag.

Finns det någon fråga som du personligen brinner lite extra starkt för? – Jag är ju ett väldigt stort fan av elbilar. Vi är ett parti som pratar om inovation och nya tekniker. Vi gillar bilar, men vi behöver ju inte gilla utsläppen. Den har jag drivit rätt hårt och det kommer jag nog att fortsätta försöka bidra till att det finns infrastruktur möjlig.

Jonas Bergman är uppväxt i Göteborg, och jobbade i Stockholm på 90–talet, när han och hans nuvarande fru bestämde sig för att flytta till Halmstad och plugga några år.

– 23 år senare så är vi kvar. Det är en svår stad att inte förälska sig i, säger han.

Blir det lite tid över så finns det ett antal saker Bergman gärna ägnar sig åt.

– Numera springer jag ganska mycket. Jag har sprungit mitt livs två första maraton senaste ett och ett halvt året. Innan så gillade jag att springa med musik, men nu har jag stängt av det. Det är ett bra sätt att rensa tankarna. Sedan skriver jag även en hel del. Jag tycker om att blogga. Det är ett bra sätt att få ur mig tankar. Sedan gillar jag att laga mat också, säger Jonas Bergman.

I dagsläget är planen att Carl Fredrik Graf ska sitta kvar på sin post fram tills valet.

– Det är så tanken är just nu, sedan får vi se. Vi diskuterar olika varianter. Men grundplanen är sådan.

Hur väl förberedd känner du dig om det skulle bli så att du blir kommunstyrelsens ordförande? – Jag känner mig väldigt väl förberedd på många områden, jag känner också att jag har tid och möjlighet att förbereda mig, så jag har en egen plan för hur jag ska sätta mig in i det och vara så beredd som det bara går. Så att jag i så fall kan vara fullt produktiv redan från första dagen.

Namn: Jonas Bergman

Ålder: 44

Bor: Haverdal

Familj: Fru, två tonårsdöttrar och två katter.

Sysslar gärna med på fritiden: Löpning, blogga, läsa böcker och laga mat.

Relaterade artiklar