Laddar

Miljonsatsning på ny hållplats i Halmstad

Bygger beräknas påbörjas under året.

delningar

Under tisdagen var det dags för Halmstads kommuns ledningsutskottsmöte. En ny väntyta och en hållplats på Stora torg var två av ärendena som togs upp. Ombyggnationen kommer att kosta ungefär 1,7 miljoner kronor och samfinansieras med Hallandstrafiken, enligt kommunen. Bygget beräknas påbörjas nu under året.

– Hållplatsen på Stora Torg är en viktig knutpunkt för kollektivtrafiken, men också en del i ett skapa ett lättillgängligt och attraktivt centrum. Nu skapar vi en hållplats som sticker ut och som lyfter centrum på ett spännande sätt, samtidigt som den tar hänsyn till stadskärnans unika karaktär, säger kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman (M) i ett pressmeddelande.

 

Jonas Bergman. Foto: Mattias Olsson.

Stora torg är en av Halmstads största busshållplatser med cirka 1400 resenärer per dag och när terminalen på Österskans försvinner ökar betydelsen av ett välfungerande väderskydd och hållplats på Stora torg meddelar kommunen.

Nu ska ärendet vidare till kommunfullmäktige, vilket är sista beslutsinstans.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

En digitaliserad kommun – en tryggare framtid

Halmstads stadsnät fortsätter arbetet med att digitalisera kommunen. Med smarta, tekniska lösningar kan flera framtidsutmaningar lösas för både privatpersoner och hela samhället.