Miljonregn drar in över Halland

. - Foto: Bildbyrån

Ska få företagen till att våga satsa: "Kan vara avgörande..."

delningar

Ett riktigt miljonregn kommer att dra in över Halland. Det handlar om 5 miljoner kronor som Tillväxtverket som, via Almi Halland och Region Halland, delar ut till små och medelstora bolag i länet.

Men det finns krav för att ta del av miljonerna. Pengarna måste öronmärkas till projekt inom digitalisering eller internationalisering, för att i sin tur kunna verkliga en tillväxtsatsning. Dessutom måste vardera bolag ansöka om bidraget, där de som mest kan få en utdelning på 250 000 kronor. Varje enskilt bolag måste i sin tur medfinansiera projektet med samma belopp som det blivit tilldelat.

– Detta kan vara ett avgörande tillskott för bolaget, om de ska våga göra satsningen eller inte. Så det är väldigt kul och viktigt att kunna få vara med i dessa sammanhang, säger Johan Norinder, rådgivare på Almi, i ett pressmeddelande.

Ett av bolagen som ansökt om bidraget är Kungsbackaföretaget Devicia AB. Verksamheten bistår medicintekniska företag med kliniska studier och strategisk rådgivning. För Devicia fanns det inga tvivel om att ansöka om bidraget.

– Att få chansen att söka detta stödet är jätteviktigt för oss. Det är ett sådant tillskott som gör en större internationell satsning möjlig för ett mindre bolag från Halland. Det visar också att andra externa aktörer tror på idén vilket ger självförtroende för satsningen, säger Amanda Lantz, CFO på Devicia AB, i ett pressmeddelande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar