Michelle driver Halmstads "charmigaste" salong

Halmstadfrisören lämnade Flygstaden för att ta med sig salongen hem.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Lummervägen präglas av radhus tätt intill varandra. Man kan kunna tro att adressen i Söndrum skulle kunna vara vilket bostadskvarter som helst. Men riktigt så är det inte. För på hus nummer 39 finns det något som inte hör till vanligheterna. Det är här som Michelle Calvert inkvarterat sig i familjens garage, där hon ser till att Halmstadborna blir snygga i håret.

Innan vi kliver in i salongen möts vi av en röd matta. Michelle förklarar att det ska vara lite extra när man kommer till hennes frisörsalong. Hon öppnar dörren och då förstår en än mer vad hon menar med det där lilla extra. Salongen är nedsläckt, värmeljusen är tända och mysfaktorn står på högsta effekt. Det känns nästan som att komma till ett spa, och det är så Michelle vill ha det.

– Som jag sa så handlar det om det där extra. Den här salongen är förmodligen Halmstads minsta och kanske mest charmiga salong. Då ska det vara så här mysigt att komma hit, säger frisören.

Under tiden som 24Halmstad är på plats i salongen, serverar Michelle sin kund Jenny ett glas rött vin. Det är fredag och alkoholservering på Salong Dolce Vita tillhör vanligheterna under de mer festliga dagarna så som fredagar och lördagar. Ibland kan det till och med sträcka sig så långt att kunden får snittar eller en bit carpaccio att tugga på.

– Kunderna blir alltid lika förvånade. Har du carpaccio?! Ja, jag ska hämta så får du se. När jag kommer ut med tilltugget är de fortfarande lika förvånade som när jag lämnade rummet. Om det ingår i priset? Jajamän. Det tillhör servicen på det här stället, berättar Michelle Calvert.

Kunderna behandlas som kungligheter och serveras både dryck och förtäring.

Idén har hon fått ifrån Stockholm när hon var där på ett besök. Där har servicen kommit ett steg längre i utvecklingen, än den i Halmstad. Men snart kanske Halmstad är i kapp huvudstaden. Åtminstone om Michelle får välja, hon har storslagna planer för hur hon kan utveckla salongen vidare. Men än vill hon inte avslöja sina hemligheter.

Anledningen till varför Michelle nu väljer att klippa sina kunder på "hemmaplan", beror på att hon känner en större frihet än tidigare. 18 år har hon varit inom branschen, där hon gått från anställd till sin egen chef. Det senare blev hon när hon startade samma salong, Dolce Vita, på Flygstaden. Men att flytta salongen till sin egen gata har betytt mycket för livssituationen. En flytt som gjordes för två år sedan.

– Förvisso kunde jag bestämma mina tider när jag hade salongen på Flygstaden, men det här blir något helt annat när jag har den hemma. Då blir livet lite enklare att planera och jag kan ha än mer rörligare tider som passar kunderna. Som nu har jag öppet mellan 9 till 23 men arbetar endast 25 procent av tiden. Det hade inte gått någon annanstans.

Hennes öppettider skulle kunna ses som förödande för en utomstående. Men Michelle håller inte med. Det är ett aktivt val och hon ser det inte som hennes jobb, utan som en hobby eller livsstil. Semester den kan hon ta ut när hon känner för det eller när energin tryter. Men tröttheten, det ska mycket till innan den tränger sig på.

– Ja, jag älskar verkligen det här! Det ger snarare mer energi än tar energi, avslutar Michelle Calvert.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar