Meteorologen: "Då blir det kyligare igen"

. - Foto: Wilhelm Nilsson

Vårvädret är här! Men minusgraderna är nu i sikte igen.

delningar

Ut och njut av vädret innan det blir kyligare temperaturer. Solchanserna är nämligen stora under vecka 9. Veckan inleds med en hel del moln där solen kan bryta igenom med jämna mellanrum. Temperaturen ligger runt cirka fem grader. En prognos som ser liknande ut för både måndagen och tisdagen.

Men bättre blir det. På onsdagen har vi strålande solsken under hela dagen och en temperatur upp emot sju grader. Något liknande att vänta även under torsdagen och fredagen, med ett litet undantag för torsdagen där det kan mulna på under dagen.

- Man kan sammanfatta veckan med att det milda vädret kommer hålla i sig. Det kommer fortsätta vara vårtemperaturer med upp mot 5-6 grader som mest, säger Jon Jörteland, meteorolog på SMHI.

Fram emot helgen ser det ut som det vackra vädret håller i sig över lördagen, men dock något kyligare än vad temperaturen varit under veckan. Solskenet ser dock ut att ha försvunnit för en stund när vi når söndagen, då det enligt prognosen väntas bli regn.

- Det blir lite kyligare i slutet på veckan, mot fredag och lördag. Så finns risken att temperaturen sjunker ner på minussidan under nattetid. Det väntas stiga under dagtid igen, till 2-5 plusgrader.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar