Laddar

Maxi om sjuka bluffen: ”Inte varit med om något liknande”

Det galna ryktet började spridas under torsdagen.

delningar

Under torsdagseftermiddagen deklarerade ICA Maxi Högskolan via facebook att man blivit tvungen att stänga butiken, sedan ett bråk brutit ut mellan två kunder över två burkar krossade tomater. Bråket ska ha haft sin grund i att en kund tagit burkarna ur den andra kundens korg, då de var helt slut på hyllan. Bråket skall sedan ha eskalerat och dragit med fler kunder så att flera hyllor välte.

Problemet med detta var bara att det inte hade hänt. Nyheten publicerades av ett facebookkonto med samma namn och profilbild som den faktiska facebooksidan för ICA Maxi Högskolan, men det hindrade inte folk från att svälja betet.

Skarpögda läsare noterar att den riktiga sidan stavar ICA med bara stora bokstäver. Det finns inte heller någon butikschef vid namn Marie på ICA Maxi Högskolan. 24Halmstad slog en signal till Rikard Hillarp, handlare på ICA Maxi Högskolan för att höra sig för om ryktet.

Hade du hört talas om detta? – Nej det hade jag faktiskt inte gjort! Men det är som mycket annat som cirkulerar på sociala medier, bluff och båg.

Har någon annan än jag hört av sig och undrat om detta? – Inte vad jag vet, jag har precis suttit i möte, men jag tror inte det har varit någon annan?

Har ni varit med om något liknande tidigare? – Det finns väl alltid de som luras på internet men nej, jag kan inte minnas att just vi varit med om något liknande. Inte just för tillfället åtminstone.

 

  Foto: Skärmdump/Facebook

Relaterade artiklar