Laddar

Marknadschefen om bilbranschen: ”Ser lovande ut”

Marcus Johansson på Bendt Bil om förändringarna på marknaden framöver.

delningar

Det kommer att bli ett händelserikt år för bilmarknaden.

Med det nya beskattningssystemet bonus-malus som träder i kraft den 1 juli 2018, samtidigt som skatten för bensin och diesel blev dyrare vid årsskiftet, kommer bilbranschen att vara i fokus.

– Det ser lovande ut. Det har redan varit en förvånansvärt bra marknad för att vara januari, det är roligt att folk vill köpa bilar redan, säger Marcus Johansson, marknadschef på Bendt Bil i Halmstad.

Om du får spekulera, vad tror du om bilmarknaden 2018? – För tre-fyra år sedan var det relativt dyrt att köpa elbil, men när de bilarna kommer in på begagnatmarknaden nu kommer de vara väldigt attraktiva, säger Marcus Johansson.

Han tror också att det nya bonus-malussystemet kommer att innebära att både den begagnade marknaden och nybilsmarknaden bibehålls.

– Bonus-malus gynnar vissa och för andra spelar det inte så stor roll. Om folk slutar köpa bilar, då kan man bli lite orolig men med de energisnåla bilarna på begagnatmarknaden blir det även en ny andel av köpare, samtidigt som de gamla finns kvar, säger Marcus Johansson.

Hur tror du att skattehöjningen för bensin och diesel kommer att påverka bilförsäljningen framöver? – Man anpassar sig. Det blir en generell förändring över hela bilmarknaden. Det finns fortfarande de som vill ha en lite roligare bil att köra, med mer kraft. Det kommer antagligen också att bli lite mer alternativa drivmedel, men den förändringen hade nog skett ändå, säger Marcus Johansson.

Relaterade artiklar