Marcus, 25, hjälper Halmstadborna: "Alltid riktigt tuffa pass"

Träningen gav Marcus mersmak. Nu får han fler Halmstadbor i rörelse.

delningar

Marcus Ericssons, 25, träningsintresse fick ett stort fäste i 15-års åldern. Det var då som han började träna thaiboxning under morgnar, dagar och kvällar. Han märkte av hur träningsgruppen på senare tid blev som en familj som umgicks under och efter passen. Gemenskapen var en del i fröet som grodde i Marcus.

Senare i livet skulle Marcus utbilda sig till personlig tränare. I dag är träning hela hans liv. 25-åringen stiger upp halv fem på morgonen, för att direkt åka till gymmet Fitness 24 SevenGamletull. Där tränar han med sina vänner i en timme eller två. Timmarna kan sedan bli flera ifall hans kunder önskar personlig träning. Efter gymmet far han iväg till Högskolan i Halmstad där han studerar psykologiprogrammet med inriktning idrott och motion. Träning är Marcus liv.

– Jag har alltid gillat att hålla igång. Träning inspirerar verkligen mig och det är något som jag mer än gärna inspirerar fler till att vara aktiva, säger Marcus Ericsson.

Just det sistnämnda, att vilja inspirera fler till att börja träna, är just vad Marcus gör på sin fritid. Han har nu startat en träningsgrupp, Halmstad i rörelse, som ska få nybörjare till vana utövare att vilja röra på sig mer helt kostnadsfritt. Gruppen har varit aktiv i ungefär en månad och redan nu stavas starten "succé".

– Vi brukar snitta på ungefär 15 stycken men i dag är vi 17, säger han.

På onsdagen arrangerade Marcus sitt fjärde pass i ordningen när träningen hölls på Slottsmöllans utegym i minusgrader. Det hördes en hel del "brrr" och "det är sjukt kallt" innan träningen kom igång, men snart var pulsen så hög att de inte klagade på kylan mer. Marcus syftar på att det är intensiteten är så hög att deltagarna inte hinner känna av kylan under passet.

Dennis Oremovic: "Marcus pushar en ordentligt".

Dennis Oremovic är en av deltagarna den här kvällen. Han klagar lite på kylan innan passet, men konstaterar att han kommer bli varm när träningen väl är igång. Dennis är en vän till Marcus och varje morgon tränar de tillsammans, därför vet han vilket tufft träningspass han har att vänta.

– Marcus kör alltid riktigt tuffa pass med en, men han anpassar det utefter individen. Är det för tufft för en så hittar han möjligheter till att träna samma sak på ett annat vis. Dessutom pushar han en ordentligt vilket får en till att inte vilja ge upp. Det är riktigt roligt att träna med honom, förklarar Dennis.

När träningen väl är igång ser vi de frusna individerna förvandlas till svettiga atleter. Deltagarna tränar i en cirkelträning med olika stationer som innefattar styrka, kondition och koordination, precis så som det varit under passen tidigare. När värmen är tillbaka till våren siktar Marcus på att ändra om passen något.

– Då kan det bli en dag vi endast kör löpning på Galgberget och en annan dag då vi gör något med styrka. Vi får se hur det här utvecklar sig först men jag är väldigt positiv, avslutar Marcus Ericsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar