Man skrek och attackerade hus – polisen lyckades spåra honom

Genrefoto: Mostphotos/Sune Grabbe - Foto: Mostphotos

Han har nu dömts vid Halmstads tingsrätt. Så blir mannens straff:

delningar

En man född 1976 har dömts för två fall av skadegörelse, olovlig körning vid tre tillfällen samt ringa narkotikabrott vid Halmstads tingsrätt.

Det var tidigt på morgonen vid 05-tiden den 26 mars 2018 i Oskarström som en man hörde ett bankande ljud mot husets yttervägg och glasrutor och den yttre glasrutan på entrédörren krossades. Han såg en person genom entrédörrsfönstret och blev rädd och gick därför upp till ovanvåningen och ringde 112. Han hörde mannens skrik och bankande på fönsterrutor på olika ställen runt om huset. Bland annat kastades en oljelampa mot väggen. Efter ett tag såg han mannen gå mot ett annat torp som ligger cirka tvåhundra meter bort. En stund senare anlände en polispatrull samt en hundpatrull till platsen. Det var nysnö ute och polisen kunde spåra mannen som då greps.

En granne en bit längre bort väcktes även han samma morgon vid 05-tiden av att han hörde skrik och röster utanför huset. Han hörde även en mycket kraftig smäll som han i förhör uppgett fick huset att skaka. Han tittade då ut genom fönstret och såg ryggtavlan av en person, blev rädd och tänkte att det kanske fanns fler personer där. Han såg enbart spår från en person runt ladugården och ringde därefter till ägarna av huset som då berättade att även en grannes hus hade blivit attackerat och att en person blivit gripen. Senare under dagen märkte han att glaspartiet vid verandan var sönderslaget.

Mannen född 1976 har i förhör förnekat gärningarna. Han har inte haft någon egen berättelse utan förklarat att han inte har något minne av händelsen.

Någon gång mellan den 23 mars 2018 och den 26 mars 2018 har mannen även använt amfetamin som han var påverkad av vid tillfället. Mannen förnekar även det och menar att han fått läkemedel med amfetamin föreskrivet.

Han har vid tre tillfällen även kört personbil utan att ha lov till det. Det hände den 8 maj 2018 på Karl Ifvarssons gata i Halmstad, den 1 oktober 2018 på E6/Växjövägen i Halmstad samt den 7 mars 2019 på Fågelvägen i Halmstad. Mannen har erkänt de olovliga körningarna.

Mannen döms till fängelse i två månader.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar