Man hotade åklagare och polis: "Avrättas kallblodigt och brutalt"

Halmstads tingsrätt Foto: Johan Olsson

Nu åtalas mannen vid Halmstads tingsrätt.

delningar

En man född 1988 åtalas vid Halmstads tingsrätt för två fall av hot mot tjänsteman samt olovlig identitetshandling.

Det var den 16 april i år som mannen med hot om våld ska ha förgripit sig på en kvinnlig åklagare genom att skicka ett mejl till åklagarkammaren i Halmstad. Där ska han ha skrivit att "jag önskar N.N en ondskefull och plågsamt bråd död". Hotet ska ha riktat sig direkt mot åklagaren med hennes namn utskrivet i hotet.

I samma mejl ska den nu åtalade mannen även direkt ha hotat en manlig åklagare, genom att skriva att "Tar man åklagarkammarens gödgris N.N ska Heinrich Himmler och sätter ett par skott i pannloben med, så kan han inte göra mer skada för vanligt folk.” Mannen ska ha sänt meddelandet för att hämnas på åklagarna för åtgärder de vidtagit i samband med förundersökningar mot honom.

Mannen ska samma dag även ha skickat ett mejl till polisen i Trollhättan där han skrivit att polisen "N.N ska avrättas kallblodigt och brutalt. Pang pang som nationalhjälten Jackie Arklöv gjorde med gestaposvinen".

Han åtalas även för olovlig identitetsanvändning då olovligen ska ha använt en kvinnas identitetsuppgifter och utgett sig för att vara henne. De mejl mannen ska ha skickat till åklagarkammaren och till polisen hade nämligen undertecknats med kvinnans namn, och skickats från en falsk mejladress skapad i hennes namn.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar