Man döms – körde rattfull påverkad av narkotika i Halmstad

Genrebild. Foto: Mostphotos/Roland Magnusson

Mannen har blivit ertappad av polisen vid tre tillfällen det senaste året. Nu döms han.

delningar

En man född -92, från Halmstad, har dömts vid Halmstads tingsrätt för två fall av rattfylleri, tre fall av ringa narkotikabrott och ett fall av brott mot trafikförordningen.

Mannen har i polisförhör under förundersökningen erkänt rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot trafikförordningen den 23 juni 2018 på Stationsgatan i Halmstad. I förhör har han uppgett att han var på väg till Laholm och körde sin mammas bil, men att han inte ska ha känt sig påverkad utan använt narkotikan tidigare.

Mannen har även i polisförhör under förundersökningen erkänt ringa narkotikabrott den 3 maj 2018 i Vallberga, Laholm. Han medgav att han rökt hasch blandat med tobak samma kväll i den bil han satt i när polisen kontrollerade honom.

Mannen har i polisförhör även uppgivit att han erkänner rattfylleri och ringa narkotikabrott den 5 mars 2018 på Kristianstadsvägen i Laholm. Mannen ville inte ange när han använde narkotika senast men sa att det var cannabis han använt. Han uppgav i förhör att han slutade med cannabis när han blev av med sitt körkort.

Mannen dömdes till att betala 70 dagsböter á 210 kronor. Mannen ska även betala en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden, eftersom brotten mannen dömts för hade kunnat leda till fängelse på straffskalan. Han ska även ersätta staten för kostnaden för provtagning och analys av urin och blod.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar