Laddar

Magnus tog steget från bilbranschen till restaurangbranschen

Därför valde han att byta bransch.

delningar

Mellan 1994 och 2015 ägde och drev Magnus Persson bilfirman Magnus Snabbservice. Han hade hamnat i branschen då han i årskurs sju eller åtta började praktisera på en gummiverkstad. Efter att ha fått sommarjobb när han slutade nian så blev han fast i branschen i många år.

Numera är det dock inte gummi, däck och bilar som gäller för Magnus Persson. Nu driver han den thailändska restaurangen Thai by Thai.

Hur kom det sig att du hamnade här? – Min sambo är från Thailand och vi drev en restaurang på Skrea Strand under tre somrar. Det var en sommarrestaurang och vi fick bra gensvar på hur duktiga de var på att laga mat. Då tänkte vi att vi måste föra det till Halmstad.

Den 19 april 2017 så blev det också så. Det var då man öppnade Thai by Thai. När man tog över så passade man också på att renovera sina lokaler.

Förutom att helt byta inriktning från bilar till mat hann Magnus Persson även med ett sabbatsår mellan april 2016 och april 2017. Där fick han mer tid tillsammans med sin yngste son.

Man kan ju inte säga att jobbet på Magnus Snabbservice och jobbet här påminner om varandra. Hur kom det sig att du gjorde just det bytet? – Det var mer att jag ville ha ett break eftersom jag jobbat med däck och bilar sedan jag slutade nian, så efter 25 år med bilar var det läge. Sedan ville jag ha mer tid med min lille son.

– Att det blev just här (Östergrillens tidigare lokal) är för att lokalen ligger mitt i Halmstad. Den blev till salu fyra månader efter att vi sålt restaurangen i Falkenberg och då kunde jag inte låta bli. Då drog entreprenörsandan igång igen, och jag såg potentialen i lokalen.

Och att det skulle bli thailändsk mat var självklart? – Ja, eftersom sambon är thailändsk kock.

Det som utmärker restaurangen är att man använder 100 procent svenskt kött och kyckling i sina produkter.

– Sedan är alla som lagar maten här från Thailand. Det är bara jag som blir ett sorts finn ett fel, säger Persson.

Vad är din roll här? – Jag sköter kassan och inköpen. Serverar och tar beställningarna.

Vad har varit det bästa sedan ni drog igång Thai by Thai? – Det är alla kunderna. Där är det samma som att sälja däck. Det är som att sälja vinterdäck när det snöar på luncherna, när alla vill äta på en timme. Detta är stressigare än att sälja däck. På en däckfirma beställer ändå de flesta tid i förväg, här på restaurangen är det många som bara kommer in, och det är dessutom svårt att veta hur många som kommer.

Nu har ni hållit på i lite mer än ett år. Hur tycker du att det har gått? – Superbra. Vi har fått jättebra respons från kunderna.

Hur ser du på framtiden? – Vi tar det år för år, vi kämpar på och hoppas att det blir en behaglig sommar.