Magnus Haglund på väg tillbaka: "Då är det intressant"

Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Halmstadtränaren tog ett sabbatsår från fotbollen. Nu kan den förre svenska mästaren snart vara tillbaka vid rodret i en ny klubb.

delningar

2015 var Magnus Haglund, 45, tillbaka i IF Elfsborg efter en tvåårig sejour i Lilleström SK. Inför fjolårssäsongen gick dock Haglund och Elfsborg skilda vägar, och Halmstadsonen valde att ta ett sabbatsår från fotbollen. Under året som gått har han både hunnit med näringslivsengagemang i sitt egna företag, Ledarskap AB samt erfarenhetsutbyte i klubbar runt om i världen.

– Jag har träffat många intressanta tränare. En av dem var Bielsa (Marcelo, tränare i Leeds United) som är en ikon i säg. Han lärde jag mig massor av, förklarar Magnus Haglund för 24Halmstad.

Nu siktar Haglund på att vara tillbaka på sidlinjen inom en snar framtid. Redan har klubbar från fem olika länder hört av sig till tränaren. Men i dagsläget finns inget konkret.

– För att det ska vara intressant måste det klaffa med familjelivet också. Men jag är öppen för det mesta och gärna på en så hög nivå som möjligt. Om allsvenskan är aktuellt redan nu? Ja, dyker det upp något där så får man ta ställning till det då, säger Magnus Haglund.

Fotbollstränaren har ett SM-guld med Elfsborg i bagaget.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar