"Magi" när Seinabo Sey vänder hem

Seinabo Sey. Foto: Pressbild/Luger

Musikartisten startar sin Sverigeturné hemma i Halmstad.

delningar

Halmstad har producerat sylvassa musiker genom åren. Per Gessle, Basshunter, Linnéa Henriksson och Mariette är bara några av dem. Men senast i ledet som verkligen tagit kliv framåt är Seinabo Sey. Sångerskan som nu är nominerad till hela fem priser på Grammisgalan som äger rum på torsdag.

Det är verkligen bråda dagar som väntar Seinabo. Först Grammisgalan på torsdag, och sen avfärd till Halmstad på fredag. Ja, det var ju faktiskt här hon fick musiktonerna att sätta sig från första början. Efter en skolgång på låg- och mellanstadiet på Frenarpsskolan, tog hon musiken på största allvar när högstadiet blev verklighet på Östergårdsskolan.

Seinabos driv för musiken fick henne till att byta Halmstad mot Stockholm lagom till gymnasiet, då hon läste estetprogrammet i huvudstaden. Med all säkerhet är det hennes livsval som nu innebär att hon står på scen på Halmstad Live nu på fredag.

Redan nu på fredag kickar hon igång sin vårturné som startar i Halmstad och slutar i Falun, och däremellan ska 16 städer avverkas. Halmstad Live skriver i en kommentar på Facebook, "räkna med en show extra allt –Seinabo Sey är alltid 100% magi". Publiken har utöver magi, låtar som "Younger", "For you" och "Hard Time" att vänta sig. Låtar som tillsammans spelats över hundramiljoner gånger på Spotify.

Konserten startar klockan 18.30 på fredag. Biljetter finnes på Tickster.com.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar