Laddar

”Lobbar starkt för att den ska vara här nere någonstans”

Den mansfria festivalen blir av. Och initiativtagaren Emma Knyckare ser positivt på Halmstad som eventuell värdstad.

delningar

Hon har aldrig hållit i ett stort arrangemang, och hade inte några planer på att göra det heller. Men när Emma Knyckare, under sin första semesterdag, skrev ett twitterinlägg förändrades det.

– Jag tyckte att det bara var en simpel tweet, men efter övergrppen under sommaren tror jag att många reagerade, säger hon.

Hennes idé var att det borde arrangeras en festival enbart för kvinnor, transpersoner och icke-binära. I dag har festivalen fått namnet Statement och i fredags startades en Kickstarter-insamling för att få ihop pengarna till den. Än så länge är det dock inte klart var festivalen kommer äga rum. Falkenberg har tidigare gått ut med att de gärna arrangerar den.

– Och då trodde vi att Varberg också skulle steppa in, men det gjorde de inte. Halmstad har inte heller hört av sig, men om det är någon där som är sugen får man supergärna höra av sig. Jag är mycket i Halmstad, så det hade varit ball. Vi är 22 personer i projektgruppen och två av oss bor i västra Sverige, så vi lobbar starkt för att det ska vara här nere någonstans.

Festivalidén har fått en del mothugg, men Emma Knyckare menar att en del av kritiken också har varit befogad. Då har det rört exempelvis frågor om vilka som är välkomna på festivalen. Den kritiken hon kallar för trams struntar hon dock i.

– Om de ställer frågor som ”vem ska dra sladdarna”, då handlar det om människor som inte är med på 2017. Det tar jag inte till mig alls. Sedan är det ganska lite sånt i jämförelse med de glada tillropen.

I skrivande stund har 232 683 kronor donerats till festivalens insamling. Målet på 500 000 kronor måste nås senast den 8 oktober om festivalen ska bli av.

 

Relaterade artiklar