Laddar

Livsmedelsbutik i blåsväder igen

Får kritik av kommunen.

delningar

Den livsmedelsbutik i Halmstad som juni fick kritik av Miljöförvaltningens inspektör har återigen hamnat i blåsväder, detta efter att kommunen gjort en oanmäld uppföljning.

Vid det förra besöket konstaterades bland annat att temperaturen i en av butikens frysdiskar var alldeles för hög. Frysta färdigrätter bör förvaras vid -18 graders temperatur för att man ska kunna vara säker på att bäst före-datumet är korrekt. Vid kontrollen i juni uppmättes temperaturer på -5,2 grader i den övre delen av frysdisken och -7,8 i den nedre delen. Vid den senaste kontrollen var temperaturen nu uppe på -4 grader. Ett insticksprov i en av färdigrätterna visade dessutom att kärntemperaturen enbart låg på -5,2 grader, alltså avsevärt högre än rekommenderat.

Den andra bristen som uppdagades vid den första kontrollen var att man på en del innehållsförteckningar för bröd som inte var färdigförpackat, inte kunde utläsa vilka ingredienser som utgjorde allergener. Inte heller vid den andra kontrollen hade detta korrigerats.

Butiken har nu två veckor på sig, från det att beslutet trädde i laga kraft, att korrigera dessa brister. Skulle man misslyckas med detta kan Miljönämnden besluta att förbjuda hela eller delar av verksamheten, förena förbudet med vite, samt anmäla till åtal.