LISTA: Hit reser hallänningarna över jul och nyår

Miami, Dubai och Sydney återfinns bland de populära resmålen. - Foto: Mostphotos

Här finns Hallands starka fäste.

delningar

Svenskarnas flykt till varmare breddgrader under jul och nyår hör numera till vanligheterna. Det som dock är nytt för i år, är att utlandsturistande svenskar i år är långt många fler än vad de var under samma period i fjol. Varför det blivit så, finns det ingen förklaring till. Det finns dock teorier som tyder på att det finns fler antalet röda dagar under vardagarna, vilket innebär att arbetstagarna kan ta ut fem dagars ledighet för att kunna vara på resande fot i 16 dagar.

Långledigheten har fått hallänningarna till att välja resmål i Florida. Miami, Orlando och Fort Lauderdale hör till favoriterna. Den senare är dessutom ny på Resias lista över de mest bokade resmålen från den 20 december till den 31 december. Man skulle kunna säga att semesterorten blivit vinterns "nya Gran Canaria", mede en försäljningsökning på antalet flygstolar på hela 297 procent.

–  Florida har under flera år varit ett populärt resmål bland svenskar som väljer att fira jul och nyår utomlands. I år har intresset ökat ytterligare, något som gläder mig stort då Florida är en stor personlig favorit. Solskensstaten erbjuder behagliga temperaturer i december, massor av aktiviteter för hela familjen och här finns även några av världens vackraste stränder. Florida passar perfekt för generationsresor där man kan fira jul tillsammans med nära och kära, säger Lina Eklund, PR-specialist Resia i en kommentar.

Samtidigt som hallänningen håller Florida kärt, ökar resmålen Dubai och Egypten något kopiöst. Dubai har blivit ett så populärt resmål att det nu tagit sig in på topp 10-listan. Dessutom säljs flygstolarna som aldrig förr. Charterresorna till staden i Förenade arabemiraten har ökat med 139 procent medan reguljärflygen ökat med 40 procent. Snorklning har blivit en "grej" som finns på flera svenskars bucketlist. Kanske är det just därför som resorna till Egypten under jul och nyår blir allt fler. I år ökar resmålet med hela 233 procent sett till försäljningssiffrorna.

LISTA: Hallänningarnas favoritresmål just nu*

Reguljärflyg:

1. Miami (1)

2. Orlando (5)

3. Fort Lauderdale (ny!)

4. Phuket (3)

5. Bangkok (2)

6. Colombo (7)

7. Dubai (ny!)

8. Auckland (8)

9. Kapstaden (6)

10. Sydney (10)

Charter:

1. Gran Canaria (1)

2. Teneriffa(2)

3. Phuket (3)

4. Krabi (4)

5. Dubai (ny!)

6. Kap Verde (5)

7. Fuerteventura (7)

8. Hurghada, Egypten (ny!)

9. Cancun, Mexiko (6)

10. Lanzarote (9)

*Avser Resias försäljning över resor med avresa 20-31 december 2018.

Fotnot: 2017 års placering inom parentes.

Källa: Resia.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar