Laddar

LISTA: Här smörjer du kråset med sill och ägg

Hela 15 restauranger dukar fram julbord till de matfriska. Foto: Bildbyrån

Här finner du Halmstads julbordsutbud.

delningar

Nu är det knappt fem veckor fram till julafton, och visst suktar du efter en bit skinka, grönkål och sill? Men det finns knep för att stilla julbordsabstinensen något, innan det väl är dags på julafton. I Halmstad serverar hela 15 restauranger julbord under november och december

Ett av ställena som du kan komma till ett dukat bord är Wapnö. I en pampig miljö i slottet finner du julens alla delikatesser på ett mycket klassiskt vis. Här träder också det unika in, då allt kött byts ut till nötkött från kor som betat på gården.

– Det blir alltså julskinka på nöt. Jag skulle våga säga att det inte finns på något annat julbord, säger Lasse Pedersen, restaurangchef på Wapnö.

Med 11 minuters bilresande från Wapnö hamnar bilisten mitt i Halmstad city. Här går det också att smörja kråset med diverse godsaker. På O'Learys erbjuder man gästerna ett klassiskt julbord med en amerikansk touch. Restaurangchef Alexander Petersson hälsar att det kommer bli en maffig tillställning, för att inte tala om ett maffigt avslut på middagen.

– Ovanför trappan ska vi bygga en scen där vi kommer ha liveband. Vi kommer bjuda våra gäster på hur mycket gott som helst, för att inte tala om ett riktigt grymt gottebord med pajer och annat gott, säger han.

Se i listan nedan för restaurangerna som erbjuder julbord.

Relaterade artiklar