LISTA: Här är det dyrast att ta körkort

Kostnaden för körkortet kan skilja med tusentals kronor beroende på vart du bor i landet.

6 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Varje år genomförs flera hundratusentals körkortsprov.

Tidigare i år rapporterade 24Sverige hur allt fler misslyckas med att ta körkort. Körkortet som är en frihet, är dock samtidigt en stor kostnad för många.

Enligt sakkunniga är det fler körkortstagare som chansar och gör proven trots att de inte är redo – vilket i slutändan blir dyrare.

Prisjämförelseportalen ShopAlike har genomfört ett projekt där de har kartlagt de län och städer i Sverige som är dyrast respektive billigast att ta körlektioner i.

Källa: ShopAlike.

Siffrorna visar att Jönköpings län är det län i Sverige som är dyrast att ta en 40-minuters lektion, med en kostnad på 567 kronor.

Skåne län är istället billigast med en kostnad på 457 kronor för en lektion. Det är alltså en skillnad på 110 kronor per lektion. Sett till 20 lektioner är det alltså en prisskillnad på 2 200 kronor.

De städer som toppar listan över de dyraste körlektionerna är Vetlanda (648 kronor), Gällivare (620 kronor) och Solna (615 kronor). De billigaste städerna är Kävlinge (380 kronor), Arlöv (410 kronor) och Malmö (412 kronor).

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar