Laddar

LISTA: Dessa trafikanter avskyr vi mest

Få saker irriterar svenskar så mycket som trafikdårar. Här är åtta trafikbrott som stör oss lite extra.

delningar

Nyligen fick läsare skicka in sina värsta trafikbrott till Expressen.

Det är nu sammanställt vilka de åtta största synderna i trafiken är.

1. Blinkersbusarna Många irriterar sig på hur få det är som använder blinkers. Eller som använder dem på fel sätt, till exempel vid rondellkörning.

2. Avståndssaknarna Att lägga sig för nära någon tycker väldigt många är oerhört aggressivt. Ett beteende som inte bara är farligt utan även skapar osäkerhet i trafiken.

3. Motorvägsmarodörerna Många irriterar sig på laglösheten på motorvägar. Människor som kör om på båda sidor, svänger in för tidigt framför och inte har koll vid påfarter är inte populärt.

4. Stoppstruntarna Att köra mot rött eller att inte stanna vid stoppskyltar får också svenskarna att se rött.

5. Vägarbetesvildarna Att köra för fort förbi vägarbeten gör många arga och tycks vara en företeelse  bland både bilar och lastbilar.

6. Släpslavarna Folk som kör alldeles för fort med släp är ingen hit enligt läsarna och det borde innebära indraget körkort på plats, anser vissa.

7. Reflexrädda och hörlursförare Det är många som irriterar sig på de gående och cyklister som inte använder reflex eftersom de inte syns i mörkret. En läsare föreslår även straff till de som har på sig hörlurar i trafiken och därför inte hör omgivningen runtomkring sig.

8. Fartfarorna Många tycker även att det inte verkar gälla några trafikregler alls i deras stad. Att trafikanter för fort in i rondeller, cyklister struntar i att stanna på övergångsställen, bilister kör för fort inne i stan och så vidare.

Relaterade artiklar