Laddar

LISTA: Åtta saker bilister stör sig mest på – under stadskörning

Här är sakerna som svenskarna tycker är allra jobbigast med att köra i städer.

delningar

Känner du hur blodet kokar när du stöter på trafikanter som inte blinkar när de ska svänga? Eller cyklister som cyklar rakt ut på övergångsstället utan att se sig för?

Carsharingföretaget DriveNow har gjort en undersökning som visar på vad svenska bilister stör sig på allra mest i trafiken inne i städer.

Oavsett om man som bilägare är bosatt i en större stad, mindre stad eller ute landsbygden, så kommer majoriteten inte undan bilkörning inne i städer.

Då är det framförallt att hitta parkering som gör oss frustrerade. Hela 54 procent tycker att det jobbigaste med att stadskörning är att hitta parkering.

På andraplats kommer ovaksamma cyklister och det tredje mest irriterande med stadskörning tycker svenskarna är köbildning.

Siffrorna skiljer sig mellan könen. Till exempel uppger nära 17 procent av kvinnorna att de anser att det är svårt att hitta till destinationen. Motsvarande siffra för männen är bara åtta procent.

Män uppger samtidigt i högre grad att köbildning är påfrestande, vilket 41 procent svarar jämfört med 35 procent bland kvinnorna.

Det här tycker svenskarna är jobbigast med stadskörning:

1. Svårt att hitta parkering 54 procent

2. Ovaksamma cyklister 38 procent

3. Köbildning 38 procent

4. Trångt att parkera 34 procent

5. Andra bilister 31 procent

6. Ovaksamma fotgängare 30 procent

7. Svårt att hitta 12 procent

8. Hålla rätt hastighet 6 procent

Källa: DriveNow/Allt om bilar.