Les Miserables kommer till Halmstad

I bilden till vänster står Ulf Fembro, rektor, framför kulturhuset Najaden. I bilden till höger står Philip Gevalli, Hampus Wedell, Anna Östling och Theodor Ek som alla har varsin roll i musikalen. - Foto: Privat

"Det kommer att bli en konstnärlig upplevelse".

delningar

Två helger i maj kommer musikalen Les Miserables att inta scenen på Kulturhuset Najaden. 100 ungdomar från kulturskolan kommer att vara med i uppsättningen av den klassiska musikalen.

–Det känns väldigt roligt att kunna visa upp detta för Halmstad publiken, säger Ulf Fembro rektor på kulturskolan.

I uppsättningen deltar kören Nova Cantica, delar av symphonic band, dansensemblen och stråkensemblen. Scenografin är skapad utav kulturskolans bildelever.

Ulf Fembro såg Les Miserables för första gången på uruppförandet i London 1985. Sedan dess har han drömt om att göra sin egen uppsättning.

–Det är en gripande historia, med fantastisk musik, säger Ulf Fembro.

Han tycker att Les Miserables passar bra när man har många sångare, då musikalen har så många roller. Deras uppsättning är en nerkortad version av originalet, men alla låtar är fortfarande med. Uppsättningen kallas för "Les Miserables - School edition."

Ulf Fembro tror inte att det här kommer att kännas som en vanlig amatöruppsättning, han tror att ungdomarna kan ge musikalen något alldeles extra.

– Ungdomarna ger en extra dimension. Deras kraft, styrka och förhoppningar tillför något. Det kommer att bli en konstnärlig upplevelse, säger Ulf Fembro.

Musikalen kommer att spelas på kulturhuset Najaden, som invigdes i 2018. Kulturhuset har blivit hem för kulturskolan som har sina undervisningar i lokalen. Ulf Fembro tror att den nya lokalen kommer att passa perfekt för uppsättningen.

– Vi är så glada att vi har en sådan fantastiskt fin konserthall. Musikalen kommer att låta på bästa sätt, och bli så fin som den kan bli, säger Ulf Fembro.

Han hoppas att folk tar chansen och går och ser uppsättningen. Han tipsar även om att köpa sina biljetter på förköp.

– Jag tror att det kommer bli hårt tryck på biljetterna, säger Ulf Fembro.

Musikalen har premiär den 4:e Maj och går sedan två helger i rad med sista föreställningen den 12:e maj.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar