Lagergren är Hallands representant i VM

Albin Lagergren återfinns i det lanslag som nu ska erövra världen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Handbolls-VM är bara en vecka bort. Det svenska handbollslandslaget laddar nu för fullt i Halmstad inför det kommande mästerskapet. Den som förmodligen njuter mest av alla över att få vara i Halmstad, är Varbergssonen Albin Lagergren, 26.

– Naturligtvis är det är det fint att få vara hemma i Halland igen, säger Lagergren som till vardags huserar i tyska SC Magdeburg.

Men något häng med familjen blir det inte tid till. I stället är fokus på att slipa på formen inför VM. För det är just vad Albin Lagergren behöver göra, menar han. Även om han stått för 57 mål på sina 19 matcher i Bundesliga.

– Det har varit lite upp och ner, både för laget och mig personligen. Vi började säsongen bra men har haft en dipp nu på slutet, förklarar högernian.

Lagergren anslöt till den tyska ligafyran i somras. Det efter att ha bärgat sitt fjärde SM-guld med IFK Kristianstad. Nu bor han alltså i Magdeburg tillsammans med sambon Maria. Men språket har ännu inte satt sig.

– Några enstaka standardglosor är väl det jag kan. Tränaren (Bennet Wiegert) pratar tyska och jag svarar på engelska. Vi förstår varandra väl ändå, säger Albin.

Lagergren i aktion med Spaniens Daniel Sarmiento. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Även om Albins tyskkunskaper hade suttit som en smäck, hade de förmodligen inte kommit till användning förrän senare i slutspelet, ifall Sverige skulle gå vidare och då få spela i Tyskland. Danmark och Tyskland delar på värdskapet, men Sverige spelar alltså sina matcher i grannlandet Danmark. Det tror den 26-årige varbergaren är en fördel för landslaget.

– Absolut! Det kommer att kännas som att spela på hemmaplan. Vad jag tror och hoppas på så kommer det mycket svenskar dit och hejar på oss. Stödet kommer bli enormt viktigt, berättar Albin.

Nu väntar alltså först en tuff match mot Egypten i gruppspelet, därefter följt av matcher mot Angola, Argentina, Qatar och Ungern. På pappret en drömgrupp, men Albin Lagergren är försiktig och kallar den för "klurig".

Vad är nycklarna för att ni ska lyckas i VM-mästerskapet?

– Framförallt att vi spelar ett bra försvarsspel och kontrar rätt. Sedan har vi fantastiskt bra målvakter, kanske det bästa målvaktsparet i världen (Andreas Palicka och Mikael Appelgren). Sitter det så kan det bli riktigt bra.

Utöver firma Palicka-Appelgren väljer Lagergren att lyfta ett varningens finger för lagkamraterna Jim Gottfridsson och Kim Ekdahl du Rietz. Den förstnämnde mittnian ser Albin som en spelare som kan bli väldigt viktig, "han kommer att sticka ut", berättar han.

Det finns dock andra som också kommer att sticka ut. Vi talar naturligtvis om landslagen själva. På förhand är det Danmark och Frankrike som är de största favoriterna. Men Albin väljer att fylla på med ett par länder till.

– Spanien, Kroatien och Norge kan också bli farliga. Men vi ska göra allt vi kan för att vinna även mot de allra bästa, avslutar han.

Sverige spelar samtliga gruppspelsmatcher i Köpenhamn.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar