Kvinnor hotades: "Köra in den i din mun och skjuta dig"

Foto: Johan Olsson / Pixabay

Flera tonåringar åtalas för bland annat misshandel vid Halmstads tingsrätt.

delningar

Fyra tonåriga män åtalas vid Halmstads tingsrätt för flera brott.

Tre av tonåringarna, födda 2003, ska tillsammans ha slagit en annan kille mot hans huvud och kropp samt dragit ner honom på marken. När han låg på marken ska de ha utdelat sparkar mot hand huvud och kropp. Det ska ha inträffat den 11 mars 2019 på Älevägen i Halmstad. För detta åtalas de för misshandel, och det ska ha orsakat den andra personen svullnad, rodnad och smärta.

En fjärde man, född 2002, åtalas för övergrepp i rättssak. Han ska med våld och med hot om våld ha angripit samme kille för att hindra honom från att göra en anmälan till polisen. Angreppet bestod i att den åtalade tryckt upp killen mot en vägg, uttalat "ringer du polisen så slår vi ihjäl dig", eller uttalande av liknande innebörd. Hotet har förstärkts genom att tilltalad visade målsäganden att han bar en kniv. Det ska ha inträffat samma dag som misshandeln.

En av de tonåringarna som åtalas för misshandel står även åtalad för olaga hot då han ska ha sagt att han skulle använda våld om killen inte sa vissa kränkande saker om sig själv.

Samma person åtalas även för övergrepp i rättssak då han med hot om våld ha angripit två kvinnor för att hindra dem från att lämna uppgifter vid förhör hos polisen. Angreppet bestod i att han uttalade "den dagen ni snitchar på mig kommer jag ta en Glock 19 och köra upp den i din mammas fitta och sedan köra in den i din mun och skjuta dig, "eller uttalande av liknande innebörd. Det hände någon gång mellan den 11 mars 2019 och den 3 april 2019 i Halmstad, Halmstads kommun.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar