Kungligt besök på Halmstads nya jättefestival

Halmstadborna bjuds in till kungamiddagen.

delningar

Det är uppdukat för en dunderfest i Halmstad mellan den 28 och 29 juni. Det är då som Halmstad slott och stadskärnan firar. I ett fullspäckat festivalprogram ges utrymme för bland annat artisteri från rapparen Ken Ring och lokala förmågor, skådespeleri samt ett stort omfång av diverse utställare.

Aktörerna Halmstads kommun, Halmstad City, Region Halland och Nordic surfers har tillsammans med flera ideella krafter skapat livsstilsfestivalen, Art of Living, som ska täcka Halmstads breda utbud.

– Det är ett jäkla driv i Halmstad och många som vill göra bra grejer. Vi utvecklare har tillsammans med eldsjälar i staden skapat det som vi tycker är Halmstadunikt. Många av eldsjälarna sitter på ett brett kontaktnät, vilket är sjukt coolt. På så vis har vi också kunnat täcka upp Halmstad som helhet, säger Sanna Westerberg, vd för Halmstad City.

Foto: Art of Living

Halmstadbon och stadens besökare kommer under dagarna i juni få kunna åka tillbaka till 1600-talet, för att två sekunder senare kunna landa i det moderna igen. Art of Living knyter nämligen ihop historien med nutid samtidigt som kännetecken för Halmstad sticker ut. Här möts därför stadens hjärtan i flera musik- och kulturevenemang. Däribland ett möte mellan den danska kungen Kristian IV och kung Gustav den II Adolf, som kommer att visas upp på slottet.

– Mellan den 28 juni till den 7 juli sätts en musikteater upp. 80 ensembler spelar under mötet mellan kungarna, där åskådarna också blir en del av kungamiddagen med mat från förr, säger Daniel Sanjay, kulturproducent på Halmstads kommun.

Ett längre stenkast från skottet kommer ännu fler festligheter pågå. Bland annat kommer flera lokala hjälporganisationer finnas på plats för att berätta mer om sitt arbete och ta emot donationer, därigenom en företagsauktion som äger rum på fredagen. Därutöver kommer också barberare och konstnärer finnas på torget för att erbjuda sina tjänster och hantverk.

Festivalprogrammet kommer att uppdateras löpande fram tills festivalens startdatum.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar