Kosuke Kinoshita matchhjälte: "Inte förvånad"

Kosuke Kinoshita, här i HBK-tröjan. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Fick debutera – då avgjorde den förre HBK-anfallaren.

delningar

Det har gått drygt en månad sedan Kosuke Kinoshita, 24, gjorde klart med den belgiska klubben Sint-Truiden. Den japanska anfallaren har redan hunnit slå sig till ro i sin nya hemvist och menar att det är en trevlig stad, "som är lätt att trivas i".

Trivs, det gör han också på plan. Åtminstone de fem minuterna han redan hunnit avverka i Jupiler League. I förra helgen fick anfallaren hoppa in hemma mot Waasland-Beveren, då matchklockan visade 85 minuter. En debut som inte kan stavas annat än succé. Efter fyra minuter på planen avgjorde Kosuke Kinoshita på egen hand. Om han är förvånad över att det skulle vara så "enkelt" att göra mål i Jupiler League, ett x antal nivåer högre än Superettan?

– Nej, inte alls. Den här ligan är förvisso tuff och svårare än vad jag är van vid. Men jag vet mina styrkor och göra mål är mitt jobb, så på så vis är jag inte förvånad, säger Kosuke Kinoshita.

Men det kunde ha blivit annat än Belgien och Sint-Truiden för den löpstarka japanen. Kinoshita, vars kontrakt gick ut vid årsskiftet, var öppen med att skriva på ett nytt kontrakt med Halmstads BK – trivseln både med staden och klubben lockade. Samtidigt stod andra allsvenska klubbar på tur i att få sajna med Kinoshita, en av dem var AFC Eskilstuna, som också var långt gångna i förhandlingar med anfallaren, vilket 24Halmstad var först att rapportera om.

– Jag kan inte alla detaljer, då min agent sköter snacket med klubbarna. Men Sint-Truiden kom in ganska sent i bilden. De visade verkligen ett stort intresse för mig, och då var det bara att köra. Det var hit jag ville gå. Dels för att ligan håller högre än den svenska (allsvenskan), men också för att få testa på att få bo i ett nytt land, berättar han.

Redan på lördagen kan Kosuke Kinoshita få göra sin andra match i sin nya klubb. Matchen blir en av de fem viktiga matcher som återstår, innan ett eventuellt play off väntar.

– Varje match som återstår i seriespelet är viktig. Vi vet att det kommer bli tufft, men nu går vi bara för att nå play off och därefter får vi se vad som händer, säger Kosuke Kinoshita.

Sint-Truiden återfinns i dagsläget på en femteplats i ligan. De första sex lagen går vidare till play off, som spelas över tio matcher.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar