Laddar

Kommunen får ny förvaltning: ”Vi är en växande kommun”

Förändringen väntas ske inom kort.

delningar

Halmstads kommun justerar om i organisationen inför kommande år, det meddelade man under tisdagen i ett pressmeddelande. Förändringen består i att man slår ihop stadskontoret och samhällsbyggnadskontoret en ny gemensam förvaltning. Den nya förvaltningen kommer att gå under namnet kommunledningsförvaltningen.

Först ska dock de politiska partierna och berörda styrelser få tycka till om de föreslagna förändringarna.

– De beslut vi nu förbereder rör den politiska organiseringen efter valet. Men görs förändringar kopplat till nämnder och styrelser så innebär ju det också förändringar i vår kommunala organisation och därför vill vi att alla politiska partier ska få diskutera frågan inför beslutet, säger Carl Fredrik Graf (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Vi är en växande kommun och vi måste hitta ett hållbart sätt att organisera oss för att gemensamt kunna jobba mot långsiktiga mål som främjar näringslivet och våra invånare, säger kommunråd Anders Rosén (S).

Bakgrunden till beslutet ligger i den nya kommunallagen som träder i kraft vid årsskiftet. Enligt lagen får kommunstyrelsen enbart ha en förvaltning under sig.