Laddar

Kommunen avvecklar boenden för ensamkommande barn

Så många boenden försvinner:

delningar

Halmstad kommun kommer under våren att avveckla fyra boenden för ensamkommande barn.

Det handlar om HVB Plönninge 1, HVB Plönninge 2, HVB Vävaregatan och stödboendet Klacken som ska vara avvecklade senast den 1 mars 2018. Under hösten har man redan avvecklat två boenden och nu blir det alltså ytterligare fyra stycken som kommer att avvecklas.

Anledningen till att boendena nu kan avvecklas är att antalet ensamkommande barn som kommer till Sverige minskat. Anvisningar av ensamkommande barn från Migrationsverket till Halmstads kommun är mycket mindre nu.

Förändringen kommer att påverka organisationen, våra anställda och naturligtvis de barn och ungdomar som finns i verksamheten, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Det är viktigt att poängtera att inga barn eller unga kommer att bli utan boende. Vi kommer att lösa detta smidigt och bra för de som påverkas, säger Christel Lood TF verksamhetschef för avdelningen för ensamkommande barn.

– Behovet av HVB hem och stödboende har förändrats och även ersättningen från staten. Vi anpassar helt enkelt verksamheten efter de behov som nu finns. Det har varit stor påfrestning på vår organisation med den flyktingsituationen som uppstod under hösten 2015 och våra medarbetare har gjort ett mycket gott jobb för att ge de ensamkommande goda förutsättningar i Sverige och Halmstad, säger socialchefen Hans Jörgen Wahlhed.

Relaterade artiklar