Klubbchefen lämnar HBK: "Måste lyssna på mig själv"

Tony Karlsson lämnar uppdraget som klubbchef i HBK. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Därför lämnar Tony Karlsson uppdraget.

delningar

Halmstads BK bekräftade på måndagsmorgonen att klubbchefen Tony Karlsson slutar. Karlsson kommer dock sitta kvar på sin post ett tag framöver.

– Jag kom tillbaka till HBK vid årsskiftet 2010-2011 efter att ha varit borta i tio år. Och det känns som att det är dags både för mig och klubben att göra något annat nu, säger Tony Karlsson till Halmstads BK:s hemsida.

Beskedet har dock varit klart sedan länge. Redan den 12 mars meddelade Tony Karlsson Halmstads BK sitt beslut, då han pekade på att det varit en "intensiv period", berättar han för HBK:s hemsida. Klubben har dock inte velat gå ut med informationen tidigare dels på grund av de uteblivna resultaten i det sportsliga.

– Jag har hunnit bearbeta processen men klart att känslan är speciell när det kommuniceras ut. Så just i dag känns det ju speciellt, säger Tony Karlsson till 24Halmstad och poängterar:

– Man ska komma ihåg att jag tog det här beslutet den 12 mars. Då hade vi nyss otroliga framgångar i svenska cupen. Beslutet beror inte på det sportsliga. Beslutet beror på att jag vill göra något annat. Samma motivation som tidigare finns inte på samma sätt. Då känner jag att jag måste lyssna på mig själv.

För 24Halmstad berättar Tony Karlsson att tanken är att han stannar i rollen som klubbchef fram till transferfönstrets slut. Fram tills dess hoppas HBK ha hittat en ersättare.

– Det kommer bli svårt att hitta en ersättare i det korta perspektivet, men vi arbetar intensivt för att få fram några kandidater, säger Pelle Nilsson, ordförande i Halmstads BK, till klubbens hemsida.

Tony Karlsson kommer har erbjudit sig att stanna kvar i klubben för att arbeta ideellt. Någon framtida roll är dock ännu inte satt.

Artikeln har uppdaterats.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar