Laddar

KLICKTOPPEN: Halmstads hetaste hus

Dessa är veckans hetaste hus.

delningar

Hallavägen 21, Gullbrandstorp, Halmstad – 3 250 000 kronor

Från Hemnet: Varmt välkomna till Hallavägen 21 i Gullbrandstorp och detta spännande boende med det lilla extra! 1,5-plansvillan har ett prydligt yttre med bland annat lummig trädgård och vackra planteringar, garage samt en välskött baksida med stort altandäck med integrerad ‘Jacuzzi’. Invändigt väntar en tilltalande boendemiljö med fräscht kök, rymligt vardagsrum med braskamin och tre sovrum samt generösa förvaringsmöjligheter. Nuvarande ägare har skapat en trivsam boendemiljö vilken bör upplevas på plats! Villan har moderniserats kraftigt med bland annat en öppnare planlösning, isolerat uterum, luft/vatten värmesystem, byte av fönster, tak, dränering, fiber osv osv 🙂

Attraktiva Gullbrandstorp är beläget cirka åtta kilometer nordväst om Halmstad och är ett mycket barnvänligt område med närhet till natur, hav, köpcentra och centrum. Bussförbindelser in till Halmstad är goda och det går cykelbana hela vägen. Gullbrandstorp har låg- till högstadieskola och även två förskolor.

 

Foto: Hemnet/ Mäklarhuset.

 

Lidarna 415, Steninge Kyrkby, Halmstad – 3 700 000 kronor

Från Hemnet: Vitputsat jordhus byggt på 40-talet med 1-kupiga tegelpannor och spröjsade fönster. Ritat av Hakon Ahlberg. Huset är omsorgsfullt renoverat under senare år. Passar utmärkt för både en och två familjer. Således både för permanent men även fritidsbruk. Belägen i vackra lantliga omgivningar med en magisk vy över landskapet, strax utanför kustpärlan Steninge!

Villan har under senare år genomgått stora renoveringar där man bevarat tjusiga originaldetaljer i kombination med moderna inslag i tidsenlig stil. Vad sägs om gedigna plankgolv, djupa fönsternischer med kalkstensskivor, en stor pampig öppen spis och en generös takhöjd om 2,6 m! På entréplan bjuder huset in till socialt umgänge med matsal, tv-rum och sällskapsrum i fil. Addera ett superfint kök i modernt grå kulör samt ett helt underbart badrum renoverat så sent som 2017. På övre plan finns bl.a två bra sovrum, två badrum, kök och två separata uppgångar från nedervåningen. Detta innebär att huset lämpar sig för både en och två familjer!

Arkitekt var Hakon Ahlberg, SAR:s (Svenska Arkitekters Riksförbund) grundare och förste ordförande, som bland annat ritat PUB-husen i Stockholm mm. Huset är robust och byggdes med en speciell teknik som går under namnet ”Pisé de terre”. Hakons väggkonstruktion visade sig vara dels värmeisolerande, men också motståndskraftig mot den tuffa västkustfuktigheten. Dessa jordhus betraktas ofta som hus med mycket gott inomhusklimat. Vid kallt väder lagrar jordhusväggarna mycket värme och på sommaren är det ofta svalt och behagligt.

Utvändigt väntar en lummig och insynsskyddad trädgård med en blandning av blommor, växter, frukt och bär tillsammans med en härlig altan med en bländade vy över landskapet.

Välkomna till Steninge Kyrkby, detta barnvänliga och lantliga samhälle med blandad bebyggelse som kantas av lugn och harmoni. På bekvämt avstånd hittar vi bland annat Steninge sandstrand, Halmstad city och Haverdals golfbana mm.

 

Foto: Hemnet/ Mäklarhuset.

 

Nissastigen 41, Kärleken, Halmstad – 3 450 000 kronor

Från Hemnet: Nissastigen 41 stoltserar med att ha vunnit pris för Hallands bästa utsikt! Även om man inte kan leva på gamla meriter så är utsikten fortfarande bedårande och boendemiljön både inne och ute är i våra ögon smått magisk!

Villan har nära totalrenoverats under de senaste åren och visar idag upp en snygg, genomtänkt och imponerande interiör. Värt att nämna är det moderna köket i klassisk stil med köksö. Lagom öppenhet mellan kök, matsal och sällskapsrum. Tjusig braskamin från Nordpeis med glas mot både kök och matplats/sällskapsdel. Framknackad murstock. Tåliga klinkergolv med golvvärme samt nya vackra ekgolv i fiskbensmönster från Kährs. Två helkaklade badrum med det ”lilla extra”. Nydragen el där det även installerats infällda downlights i flera tak samt ett multiroomsystem med högtalare och appstyrning i 6 rum!

När vi vandrar genom villan finner vi hela tiden nya grejer att imponeras över. På övre plan tappar vi hakan när vi ser det stora ”master bedroom” med vackert plankgolv, klädkammare och ett lyxigt badrum! Som om inte detta var nog, så finns här stora fönsterpartier med en vidunderlig utsikt över landskapen. WOW!

Idag erbjuder villan två sovrum samt mycket goda förvaringsutrymmen med två klädkammare samt en stor möblerbar hall som idag nyttjas till arbetsplats/kontor. Önskas ett tredje sovrum så inreds detta lämpligen i källaren eller så ger man sig på att dela av ett extra rum på övre plan? Källaren är i övrigt mycket fräsch med stor tvättstuga och bra förvaringsytor. På tomten finns även ett dubbelgarage om ca 44 kvm samt en inglasad altan om ca 15 kvm. Uteplatsen bjuder på en idyllisk känsla med infälld belysning och ett stort behandlat altandäck. Även härifrån har man en fin utsikt!

Det finns mer att skriva om detta underbara hus, men istället hälsar vi er varmt välkomna till Kärleken. Men se upp! Det lätt att bli förälskad 🙂

 

Foto: Hemnet/ Mäklarhuset.

 

Stora vägen 10, Påarp / Laxvik, Halmstad – 2 795 000 kronor

Från Hemnet: Vi kan nu presentera denna charmiga 1½-plans villa i Laxvik. Villan har stor potential och är högt beläget på en lugn och familjevänlig gata. Från övre plan bjuds vi på en fantastisk havsutsikt över Laholmsbukten. I en lummig trädgård om hela 1050 m² finns en gäststuga och gott om plats för odling eller lek för barnen.

 

Foto: Hemnet/ Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

 

Finsbovägen 20, Sennan, Halmstad – 1 150 000 kronor

Från Hemnet: Med stor tomt och uthus så är detta det perfekta huset för dem som vill bo lite lantligt men inte allt för långt från grannar och civilisation. Välhållet hus med bevarat kök på övre plan för den som vill ha uthyrningsmöjligheter eller generationsboende. Fiber finns installerat.

 

Foto: Hemnet/ Fastighetsbyrån.

Relaterade artiklar