KLICKTOPPEN: Halmstads hetaste bostäder just nu

Jättevillan tar plats igen – men "ljuvliga sekelskiftsvillan" slår sig in.

delningar

Liksom under föregående vecka slår sig Skogsvägen 4 i Sandhamn sig in som etta på Klicktoppen. Här får ägaren inte enbart en stor villa på 245 kvadratmeter, utan också en "obeskrivlig utsikt" till ett utgångspris av 22 miljoner kronor.

Tvåa på listan finner vi en "pampig och unik" bostad i en "ljuvliga sekelskiftsvilla". På Ekehöjdsgatan 4 Väster finns nu chansen till att flytta in där tidigare arkitekter bott. Arkitekter som också skapat ytor som är "utöver det vanliga" i bostaden. Utgångspriset? 6,5 miljoner kronor.

1. Skogsvägen 4, Sandhamn, Halmstad – 22 000 000 kronor

Från Hemnet: "Det mest slående i denna grandiosa villa är den obeskrivligt vackra inramningen med havet som scen. Här har man tagit tillvara på utsikten på ett optimalt sätt, med stora glasade partier som öppnar upp huset mot den klinkerlagda terrassen utanför. Det rymliga vardagsrummet är öppet i nock och har ett inbyggt biosystem samt en öppen spis för mysiga kvällar med familjen. Köket är till sin form kubiskt och ansluter till en vinterträdgård med elektriska solmarkiser. Ovanvåningen är privat med bubbelbadkar mot havet, en av de största klädkammare vi sett samt balkonger i både sovrum och arbetsrum. Du förvarar dina fina viner i vinkällaren och dina fina bilar i det exeptionella garaget under huset. Räcker inte detta har du även ett separat garage och gäststuga innanför grindarna till den markstensbelagda framsidan. Den storslagna utsikten över den egna fastigheten, som är särskilt vackert inramad av tät Rhododendron, och den obrutna havslinjen hänför oss. Läget invid Prins Bertil Stig erbjuder en kort promenad till Svärjarehålans bad och på vägen hem köper du med dig färsk fisk från Görviksfiskarn."

Foto: Bostad&Co.

2. Ekehöjdsgatan 4, Väster, Halmstad – 6 500 000 kronor

Från Hemnet: "Ljuvliga sekelskiftsvilla! Söker du ett pampigt och unikt boende med spännande historia? Här har bland annat Halmstads tidigare stadsarkitekt bott, som var en av de första ägarna till huset. Han hade sitt ritrum i verandan på övre plan och var med och planerade Halmstad som det är i dag. Ekehöjdsgatan 4 är ett fantastiskt boende med ytor utöver det vanliga i ett gediget utförande. Med ett ytterst bra läge på Väster i lasarettsområdet nära stan och Galgbergets underbara natur tronar villan på sin lättskötta tomt. Det är en bostad med bevarade detaljer, stuckaturer, högt i tak och kakelugnar. Vardagsrummet har ett generöst ljusinsläpp samt ett tornrum som ger rummet och huset karaktär, en pampig matsal med plats för stora middagar, 5 sovrum - alla med generösa mått."

Foto: Bostad&Co.

3. Stålarp 111, Halmstad – 2 500 000 kronor

Från Hemnet: "Strax utanför Getinge ligger denna lantliga idyll och bara väntar på sin nya ägare. Villan har mycket av den äldre charmen kvar och är tidlöst klassisk med sin röda fasad med vita knutar och spröjsade fönster. Kakelugnen har däremot bytts ut till en modern braskamin som både sprider skön värme och ger hög mysfaktor. På fastigheten finns dessutom en stor ekonomibyggnad med ett äldre djurstall, maskinhall, verkstad samt massor med förvaringsutrymmen. Här finns ljust och fint kök, mysiga sällskapsytor samt gott om sovrum, är detta allt på din önskelista? En vacker stengärdesgård ringar prydligt in tomten som är på hela 7 714 kvm. Det finns dessutom en paddock om ca 40 x 20 meter..."

Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

4. Björkallén 6, Oskarström, Halmstad – 1 795 000 kronor

Från Hemnet: "På ett bra och lugnt läge i barnvänliga Oskarström hälsas du nu varmt välkommen till denna rejäla familjevilla om hela 157 smart fördelade m² i en trivsam och anpassningsbar planlösning. Fina umgängesytor för hela familjen eller vad sägs om två fräscha badrum och två kök då huset i dagsläget är uppdelat i två lägenheter om en 4 r o k ca 87 m² på entréplanet samt en fullt utrustad lägenhet om 3 r o k ca 70 m² på det övre planet. Den övre lägenheten har tidigare hyrts ut men är nu tillgänglig för ny ägare att antingen återställa till bostadsyta och därigenom få möjlighet till hela 6 sovrum. Använd som generationsboende eller hyr ut entréplan/övre plan och sänk boendekostnaderna, eller investera i din första hyresfastighet där du har möjlighet att nå en finfin direktavkastning, valet är ditt! Bra hörntomt och goda parkeringsmöjligheter utanför huset, rejält trädäck, uterum, fiskbensparkett i vardagsrum i fil...listan kan göras lång på kvalitéerna detta boende har att erbjuda."

Foto: Fastighetsbyrån.

5. Parkvägen 11, Söndrum, Halmstad – 3 000 000 kr

Från Hemnet: "En väl omhändertagen 60-tals villa på en stor härlig hörntomt med fristående garagebyggnad finner vi på Parkvägen 11 i Söndrum! Här har en och samma familj såväl uppfört som avnjutit alla åren, och nu är det dags för ny familj att utföra en adressändring hit. 87 kvm är boarean fördelad på 3 rum och kök och hit adderar vi ett källarplan med bl a ett större allrum. Husets placering på tomten och dess yta medger många möjligheter till tillbyggnad, om man är i behov av större boendeyta."

Foto: Bostad&Co.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar