Klassisk Halmstadpub byter namn: "Konceptet är historia"

John Frinkinsson är tillsammans med Sibel Dikkay Ölfikets nya ägare, som inom kort får nytt namn. - Foto: Wilhelm Nilsson

De nya ägarna ska sätta en ny stämpel på krogen.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

"Ska vi sätta oss på 38:an i kväll?". Den frågan mellan Halmstadborna kan bli verklighet inom kort. Men det är inte tal om en tom lokal som får ny skepnad. I stället rör det sig om ett ägarbyte av Ölfiket, där de nya ägarna nu vill se en nystart i den klassiska krogen.

– Jag och John (Frinkinsson) tog över Ölfiket i somras, nu känner vi att dess koncept ska förbli historia. Även om vi kommer att erbjuda många olika sorters öl, vill vi inte bli förknippade med just öl eller Ölfiket. Det här blir en helt ny pub, säger Sibel Dikkaya.

Sedan den 6 januari har allmänheten fått rösta fram ett namnförslag på Ölfikets Facebook. Bland kommentaren har förslag som "Déjà brew", "Ölkatedralen" och "7-öleven" dykt upp. Men inget av de angivna förslagen har gått vidare. I stället är det "38:an", "Bropuben", "The famous bar", "Vardagsrummet" och "Beer n' Chill" som slåss om namnsättningen.

– Många av förslagen som kommit in har varit förknippat med öl och fik. Som sagt är det en bild vi vill ta bort. Nu har vi fem förslag som är väldigt bra, nu är det upp till Halmstadborna vilket vi ska välja, säger Sibel Dikkaya.

Det namnförslag som får flest gillningar eller blir kommenterat flest gånger vinner omröstningen. Allmänheten har till och med söndag på sig att lägga sin röst. När väl ett nytt namn fallit på plats, är Halmstadborna välkomna att fira in det på en "kick-off".

– Längre fram kommer vi anordna ett event, då vi firar nystarten tillsammans med gästerna. Det här blir ett helt nytt ställe med fokus på bra mat, många olika event och en hel del drinkar, berättar Sibel.

Menyn kommer innefatta både enkla pubrätter till ett gediget utbud av veganska alternativ.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar