Laddar

KLART: Ung målvaktstalang till HBK

Har blivit uppvaktad av flera nationella och internationella klubbar – men nu väljer 17-åringen att satsa på hemmaklubben.

delningar

Målvaktstalangen Simon Andersson från Halmstad har varit uppvaktade av flera klubbar, både i Sverige och utomlands. Men nu står det klar att den unga spelaren stannar i Halmstad BK. Häromdagen skrev han på ett seniorkontrakt med klubben.

– Simon är en ung och lovande målvakt med stor potential. Han vill delta i uppbyggnadsspelet med fötterna och har utvecklats i U19-laget den gångna säsongen. Därför flyttar vi upp honom till A-truppen så han får möjlighet att ta ytterligare kliv, säger Igor Krulj, HBK:s tränare.

Den senaste tiden har Andersson varit uppvaktad av olika klubbar och bland annat provtränat med Freiburg och Bröndby. Talangen har också satt avtryck i Halmstad Handboll som högernia. Men nu har Simon Andersson valt att satsa full på fotbollen och ska försöka etablera sig i HBK:s A-lag.

– Han är en ganska lång målvakt, vänsterfotad och har utvecklat spelet med fötterna väldigt mycket senaste säsongen. Han är dessutom landslagsman i 01-landslaget, säger Damir Hadrovic, HBK:s målvaktstränare.

Parallellt med fotbollen kommer Simon Andersson, som fortfarande går i gymnasiet, att tacklas med studierna. Damir Hadrovi beskriver samspelet mellan gymnasiet och fotbollen som en perfekt utvecklingsmiljö för stjärnan.

– En målvakt i den åldern kan utveckla allt och bli bättre på det mesta. Vi vill involvera våra målvakter i spelet, så vi jobbar mycket med spelförståelse, positionering och att bli bättre med fötterna, säger han om den fortsatta träningen med Simon Andersson.

Relaterade artiklar