KLART: Statsministern kommer till Ullared

Blir första stoppet i Löfvens sommarturné: "Fantastiskt roligt".

delningar

Sveriges statsminister Stefan Löfven kommer till Ullared och Falkenberg. Det blir statsministerns första stopp i hans sommarturné. Besöket kommer ske måndag den 1 juli och statsministern inleder sin visit på Gekås i Ullared efter lunchtid.

- Den största anledningen till besöket är att han vill besöka Ullared, eftersom det är ett av våra största besöksmål i norra Europa. Han vill få en bild av den delen, dels träffa företagsledningen, se sig omkring i varuhuset, träffa kunder och träffa facket, säger Per Svensson, kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg.

Efter några timmar i Ullared planeras ett öppet torgmöte med statsministern på Rörbecksplatsen i centrala Falkenberg. Det öppna torgmötet startar klockan 17.30, och Per förklarar att man bör vara i god tid för att få plats på torget.

- Det blir ett kortare anförande på en kvart, därefter får statsministern möjlighet att svara på frågor från publiken. Det här är en sommarturné där han vill komma ut och träffa vanligt folk och prata om de utmaningar vi upplever, förklarar Per.

Det var efter att Per skickat en inbjudan till statsministern, som det bestämdes att Ullared och Falkenberg skulle bli Löfvens första stopp i turnén.

- Det är fantastiskt roligt att de visar intresse för den inbjudan vi skickat och intresse för Falkenberg och Halland, avslutar Per.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar