KLART: RIX FM Festival kommer till Halmstad

Foto: Arkiv

Halmstad blir en del av den stora jubileumsfesten.

delningar

Den populära musikfesten RIX FM Festival fyller 20 år i år. Det firar festivalen genom att besöka fler orter än vanligt. Och på torsdagen stod det klart att Halmstad är en av städerna som får besök av festivalen i sommar.

- RIX FM Festival har blivit en självklar del av den svenska sommaren och det är underbart att tillsammans med Sveriges artistelit och våra fantastiska sponsorer få åka landet runt och möta våra lyssnare. I år kommer RIX FM Festival vara något alldeles extra då vi firar 20-årsjubileum och bjuder på en stor folkfest, säger Christer Modig, VP Radio på Nordic Entertainment Group i Sverige, i ett pressmeddelande.

I fjol ägde RIX FM Festival rum på Solgården i Tylösand. Men i år, den 23 augusti, tar den form mitt på Stora torg i Halmstad. Samtidigt står det klart att en stor stadsfest mellan den 23 och 25 augusti knyts samman med festivalen.

– Det blir ett perfekt avslut på sommaren i Halmstad! Halmstad Stadsfest kommer att vara under 23-25 augusti med RIX FM Festival som startskott mitt inne i centrum på Stora torg. Vi bjuder på en riktig folkfest med tivoli, marknad och flera artister, säger Kevin Andreasson Axels Nöjesfält, i ett pressmeddelande.

Även cityföreningen Halmstad city ser festivalen som något glädjande för Halmstad i stort:

– Det känns fantastiskt kul att sommaren avrundas med en stadsfest och att vi får RIX FM Festival till Stora torg. Det har varit en önskan i några år nu och äntligen händer det, säger Sanna Westerberg, verksamhetschef på Halmstad city, till 24Halmstad.

RIX FM Festival presenterar festivalartisterna vid ett senare tillfälle.

FAKTA

Här är RIX FM Festivals turnéplan:

11 juli Kristianstad

30 juli Sundsvall

2 augusti Helsingborg

7 augusti Gävle

8 augusti Kalmar

10 augusti Malmö

11 augusti Göteborg

15 augusti Norrköping

16 augusti Växjö

23 augusti Halmstad

25 augusti Stockholm

7 september Västerås

*Fler städer tillkommer.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar