Laddar

KLART: Per Gessle spelar på Halmstad Arena

Vem tar du med dig på den här spelningen?

delningar

Nu är det klart att Per Gessle kommer att spela i Halmstad, och på Halmstad Arena under hösten. Nämligen den 27 oktober.

Under hösten kommer Per Gessle att ge sig ut på en Europaturné under namnet Per Gessles Roxette. Turnén startar den 11 oktober i Hamburg. Totalt kommer Gessle att spela i tio olika länder, och den 27 oktober är han alltså tillbaka i sin hemstad.

Under sommaren 2017 var Per Gessle ute på en Sverigeturné tillsammans med en blandning av Roxettes turnéband plus ett knippe nya bekantskaper i Gessle-sammanhang. Nu blir det alltså en turné ut i Europa till glädje för många Roxette fans. Turnén sker dock utan Marie Fredriksson, som av hälsoskäl valt att sluta turnera sedan tidigare.

– Jag älskade verkligen att spela med det här bandet och under turnén slog det mig att det hade varit fantastiskt att göra något liknande ute i Europa – fast med tonvikt på Roxettelåtar. Eftersom Marie inte kan turnera längre är risken stor att alla de där sångerna bara ligger och samlar damm och jag kände på mig att det här bandet hade kunnat göra något alldeles speciellt av dem, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

– Självklart är Marie oersättlig i alla sammanhang som har med Roxette att göra. Men hon skickar sin välsignelse och vi tycker båda att det här kan vara ett bra sätt att hålla låtarna levande genom att spela dem med en lite ny twist inför alla dessa underbara människor som har följt oss genom åren, säger Per Gessle.

Relaterade artiklar