KLART: Här är Haksabanovics nya klubb

Sead Haksabanovic. Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

AIK blir det inte. I stället står det klart att West Ham lånar ut hallänningen till IFK Norrköping.

delningar

Låneavtalet mellan West Ham och AIK gällande Sead Haksabanovic, 19, var så gott som klart när affären hastigt strandade. Enligt uppgifter till Expressen menade man då, att AIK skulle stå för den större delen av mittfältarens lön, vilket 24Halmstad rapporterade om i förra veckan.

Men nu har den Hyltebrukfödde talangen äntligen hittat en tillfällig klubb att spela i. IFK Norrköping kallade till presskonferens klockan 13 på torsdagen, där föreningen bekräftade att de lånar in "Haksa" i 18 månader.

– Vi har jobbat hårt för att få den här affären igenom. Vi har också försökt göra övergången permanent, men West Ham har ett stort förtroende för Sead och hans talang, vilket gör att vi får acceptera ett 18 månader långt lån, säger tränare Jens Gustafsson, tränare i IFK Norrköping, på presskonferensen och fortsätter:

– Sead är en väldigt hårt arbetande mittfältare. En väldigt duktig fotbollsspelare, helt enkelt. Den som inte tidigare sett honom spela kommer tycka det är kul att se honom på fotbollsplanen.

Sead Haksabanovic medgav på presskonferensen att han förstås är väldigt glad över att få tillhöra IFK Norrköping framöver.

– Jag är glad över att vara i Norrköping. Nu ser jag fram emot det här. Det ska bli väldigt kul, säger han.

Vidare avslöjade Haksabanovic att parterna började förhandlingarna redan i december. Nu när affären står klar, står det också klart att "Peking" blir HBK-tätt igen. Förutom Haksabanovic återfinns redan tränaren Jens Gustafsson och Isak Pettersson i klubben.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar