KLART: Här är artisterna till Andersbergsfestivalen

Nano och Cherrie. Foto: Mostphotos/Privat

"Därför får artisterna inte ta flyget hit..."

delningar

På lördag den 1 juni blir det festligheter i Andersberg. Det är då som HFAB, Kulturförvaltningen i Halmstad Kommun och ABF arrangerar Andersbergsfestivalen för alla Halmstadbor och turister. Precis som tidigare år fylls programmet med musik, sång, dans och en rad olika aktiviteter. Men nytt för i år är miljö- och klimatfrågan på festivalen.

– Årets tema är "miljö och klimat". Det är ett ämne som ligger helt rätt i tiden och är en viktig fråga. Personalen på plats kommer äta hållbart genom att äta vegetariskt och inte använda platsbestick. Dessutom har vi uppmanat våra artister att inte ta flyget hit. De körs sedan från hotellet till festivalen med elbilen Tesla, säger Johan Björnqvist, urban utvecklare på HFAB.

Som 24Halmstad tidigare berättat kommer storartisterna Nano och Cherrie uppträda på scen. Andra artister som också kommer bjuda på musik är Matice Kamara, Hanna Rafstedt, OA Larsson R&B Band, Darwish, Saikz, Moria, Feet by Beat, Homsson, Hadi Ali, La Shakers och Aqua Band. Där flera av dem är lokala artister från Halmstad.

Festivalen startar klockan 12 på Andersbergs fotbollsplan och avslutas klockan 23 med en rafflande Champions League-final mellan Liverpool och Tottenham, som visas på storbildsskärm.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar