KLART: Fem nya utbildningar i Halland

Genrebild. Foto: kasto80

"Vi möter varje dag ett arbetsliv som skriker efter den här typen av utbildningar"

delningar

På tisdagen presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan vilka ansökningar som beviljats och därmed får ingå i yrkeshögskolan med en första start under hösten 2019.

Av de 11 05 inkomna ansökningarna om att bedriva YH-utbildning har myndigheten beviljat 496 stycken. Det är alltså en beviljandegrad på cirka 45 procent, vilket är den högsta någonsin. Sett till antalet nya utbildningsplatser rör det sig om 14 171 med start redan 2019.

Myndigheten har denna ansökningsomgång valt att prioritera tre utbildningsområden, Samhällsbyggnad och byggteknik, Teknik och tillverkning och Data/IT.

Under 2018 inleddes en expansion av yrkeshögskolan. Prognosen är att antalet årsplatser ska öka med 45 procent, från cirka 30 000 till 44 000. Antalet studerande förväntas samtidigt att växa från dagens 50 000 till 70 000. 

- Vi möter varje dag ett arbetsliv som skriker efter den här typen av utbildningar. Fler platser och fler studerande gör att vi i framtiden kommer att bli ännu bättre på att tillgodose arbetslivets behov av kompetens, säger Myndigheten för yrkeshögskolans generaldirektör Thomas Persson i ett pressmeddelande.

Dessutom fortsätter distansutbildningarna att öka då närmare en fjärdedel av de utbildningar som beviljats kommer att ges på distans.

Här är de nya utbildningarna i Halland:

✓ Webbutvecklare inom .NET 400 YH-poäng, Halmstad

✓ Redovisningskonsult/rådgivare 410 YH-poäng, Kungsbacka

✓ Mjukvaruutvecklare 400 YH-poäng, Varberg

✓ Järnvägsprojektör 400 YH-poäng, Varberg

✓ Energitekniker specialisering vindkraft 400 YH-poäng, Varberg

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar