Laddar

Kalle Lind: ” En bekräftelse på att jag finns”

På spåret–profilen om sitt nya, udda verk:

delningar

Under torsdagen gästade Kalle Lind, stadsbiblioteket. Lind, som bland annat är känd som författare, radiopratare och På spåret finalist, var där för att föreläsa om sin bok 88 böcker du inte behöver läsa.

24Halmstad passade på att ta ett snack med Lind.

Hur fastnade du för just det här ämnet? – Jag har ägnat stor del av mitt liv åt att gräva i gammalt mög, som vi säger på skånska. Helst då i den kulturella sfären, så det föll sig ganska naturligt.

Vad fick dig att fastna för böckerna som kom med? – Kvalité är inte intressant. Det bryr jag mig inte så mycket om. Men jag hade inte läst dem om jag inte på något sätt tyckt att de varit intressanta och fascinerat mig på ett eller annat sätt.

Du har själv skrivit ett antal böcker. Finns det någon chans eller risk att någon av dem skulle kunna vara med i en uppföljare? – Det är inte min uppgift att bedöma. Jag har varit noga med rubriken. Man får ju läsa dem om man vill. De kan ju så att säga läsas kursivt också. Och ingen behöver ju faktiskt läsa mina böcker heller. Ja, förutom jag och förläggaren då.

Torsdagens föreläsning var också första gången som Kalle Lind var i Halmstad som just föreläsare.

– Ja, det var längesedan jag besökte Halmstad, så det var hög tid för ett besök.

Vad är roligast. Att skriva boken eller att få åka ut och föreläsa om den? – Hasse Alfredsson sade en gång: ”Jag gillar kåldolmar, men tycker också om varma bad”. Det är lite så jag också känner. Det är väldigt olika saker, men kul båda två. Det är två helt olika sidor av mig som stimuleras. Att få sitta och fundera på formuleringar i en bok är kul på sitt sätt, men det är också roligt att få komma ut och träffa folk och få bekräftelse på att jag finns.

Vad väntar för Kalle Lind framöver då? – Främst så sysslar jag ju med radio. Jag har min podd snedtänkt, och från och med den 5 januari kommer jag att göra fredagsunderhållning i P4.

Relaterade artiklar