Laddar

Tekniska problem på Skatteverket

(Uppdaterad 14.19) Onsdagen är sista dagen att lämna in kontrolluppgifter för inkomståret 2017. Enligt uppgifter har även Kronofogden haft tekniska bekymmer.

delningar

Skatteverket drabbades av tekniska problem under onsdagsmorgonen. Både myndighetens telefon och hemsida låg nere.

– Vi vet inte varför. Det går inte att ringa på telefonerna eller att komma in på webbplatsen, säger Christina Lindqvist, pressekreterare på Skatteverket, till Aftonbladet under förmiddagen.

”Vi har just nu störningar i våra system. Det går varken att ringa till oss eller att komma in på vår webbplats”, meddelade Skatteverket via Facebook-sidan.

Onsdagen är sista dagen att lämna in kontrolluppgifter. Den 31 januari ska Skatteverket ha alla uppgifter för inkomståret 2017. Det är även sista dagen för företag att begära utbetalning för rot- och ruttjänster som de fick betalt för under 2017.

”Du som ska lämna kontrolluppgifter kan göra det så snart våra tjänster fungerar igen. Förseningen påverkar inte vår hantering av kontrolluppgifterna och du behöver därför inte meddela oss. E-tjänsten för ansökan om Rot och rut – företag ligger nere. Du som senast idag ska lämna in begäran om utbetalning för rot och rut för arbeten utförda under 2017 kan göra det så snart e-tjänsten fungerar igen. Vi förlänger ansökan till 1 februari”, skrev Skatteverkets personal på Facebook-sidan.

Enligt uppgifter hade även Kronofogden tekniska problem.

Vid 11.30 fungerade Skatteverkets hemsida igen, men e-tjänsterna och telefonerna låg fortfarande nere vid 14-tiden på onsdagen.

Relaterade artiklar