Julia, 17, lever proffslivet – nu är hon årets talang

Julia Engström. Foto: Ladies European Tour

17-åringen tar golfbanorna med storm.

delningar

Halmstadbon och den lovande golftalangen Julia Engström, 17, har fått en dröm start på sitt första år som proffs. Bland annat har Engström skrapat ihop en femteplats på Lalla Meryem Cup och nått topp 15-placeringar i tre andra tävlingar under året. Efter hennes starka facit belönades hon med titeln Årets rookie i samband med Ladies European Tour i Spanien, för ett par dagar sedan.

– Jättekul att få bli utmärkt som årets rookie! Det känns jättebra. Jag har känt under året att jag låg bra till för att bli tilldelad utmärkelsen, som också var mitt mål inför säsongen, säger Julia Engström.

Julias första år som golfproffs har utvecklat henne både som spelare och person. Det som varit mest ovant för henne är de långa resorna, menar hon. Nu blickar jättetalangen mot nästa år, där hon hoppas på att kunnas utvecklas än mer inom sporten. Framförallt är det jämnheten som ska förbättras.

– Jag vill hålla en jämnare nivå när jag spelar. Ibland kan jag slå riktigt sneda slag, vilket jag nu ska jobba på att träna bort, förklarar Engström.

Men innan det är dags att fila på slagen väntar julledighet hemma i Halmstad. Därefter väntar allvaret igen när hon träder på första tävlingen FBM Ladies Open i Abu Dhabi den 10 januari.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar