Jonatan från Halmstad kan bli "landets skarpaste"

Jonatan Persson. Foto: Privat

Gör upp om titeln i riksfinalen i Stockholm.

delningar

Jonatan Persson från Halmstad går en blomstrande framtid till mötes. I maj i fjol berättade 24Halmstad om hans framgångar i sitt UF-företag, Helios Innovations, som inriktar sig på att ett finna lösningar för att avsalta havsvatten som kan användas i industrin. Under fjolåret säkrade han både andraplatsen som Årets innovation och Årets hållbara UF-företag, när  SM i ung företagsamhet avverkades.

Nu har Persson, som studerar sista året på Kattegattgymnasiet, gått vidare till en nationell final. Detta sedan han juryn på utställningen Unga forskare 2019, imponerats av hans gymnasiearbete under en tävling omfattande 62 gymnasister i Göteborg. I tävlingen vann han också pris för bästa vattenprojekt.

– De här eleverna tillhör landets allra skarpaste. Med en biljett till Stockholm och ett fortsatt tävlande i Utställningen Unga Forskare kommer många dörrar att öppnas för dem, och vi önskar dem stort lycka till på deras framtida vetenskapliga bana, säger Jonathan Jilg, projektledare för utställningen Unga Forskare 2019, om de tävlande gymnasisterna.

I den nationella finalen har Jonatan Persson chansen att tilldelas ett stipendium värt 500 000 kronor, ifall han blir den lyckliga vinnaren.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar