Jonas Bergman (M) om Vallås framtid: "Är oroväckande"

Jonas Bergman (M). Foto: Mattias Olsson

Kommunen ser inte Noas analys av västra Vallås som en slump.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Bostadsområdet västra Vallås i Halmstad riskerar att bli ett så kallat "utsatt område", enligt polisens nationella operativa avdelning, Noa. Halmstadspolisen är desto mer hoppfull även om inget beslut har tagits än.

– Vallås kan inte vara ett utsatt område. Polisen verkar regelbundet i området och ser problematiken, men inte till den grad att det skulle vara ett utsatt område. Vi har talat om detta för Noa. Ett besked ifrån dem kan komma först efter sommaren, säger Kenneth Mattsson, kommunpolis i Halmstad.

I de södra delarna av Halmstad ligger bostadsområdet Andersberg, som redan i dag klassas som ett utsatt område. Ifall Halmstad nu får ett andra område med en sådan bemärkelse, ser kommunen oroligt på utfallet.

– Det är oroväckande. Problematik finns på Vallås så det är ingen slump att området är aktuellt som ett utsatt område. Men man ska komma ihåg att vi har lokalpolis som bevakar västra Vallås och att något beslut inte har tagits, säger kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman (M)

Jonas Bergman (M) förklarar vidare att områdespoliserna har fördubblats under det senaste året. Därmed är området under ständig bevakning. Arbetet för att säkra tryggheten på Vallås ska dock bli ännu bättre.

– Vi analyserar just nu läget i området. Jag har ännu inte hunnit sätta mig in i rapporten, men därefter ska vi titta på lägesbilden. I dagsläget planerar vi i alla fall för att tillföra mer resurser. Halmstad ska inte ha några utsatta områden, avslutar Jonas Bergman (M).

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar