Johnssons EAG straffade PSG

Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Fällde storstjärnorna – är nu vidare till semifinal.

delningar

Halmstadsonen och den tillika landslagsmålvakten Karl-Johan Johnsson stod för en riktig skräll med sitt klubblag, EA Guingamp, på onsdagskvällen när man slog ut Paris Saint-Germain i franska ligacupen.

Matchen var en jämn historia fram till paus. Strax innan vila krockade landslagsmålvakten med Neymar i en het duell och de båda blev liggandes på plan. Båda spelarna klarade dock av att fullfölja matchen.

Det var först i den andra halvleken som målen började rassla in. Och vem annars, om inte Neymar skulle stå för det första målet. Brasilianaren nickade in ett inlägg från Thomas Meunier som ställde Johnsson i minut 63. Bara ett par minuter tidigare hade Guingamp haft en möjlighet i att ta ledningen, efter att ha bränt en straff.

Det blåstes en ny straff till Guingamp i den 81:a minuten. Den förvaltade Yeni N'Gbakoto väl och slog in den kyligt bakom Alphonse Areola i PSG-målet. Men domare Benoit Bastien kunde inte blunda för en tredje (!) straff på övertid. Återigen var det Guingamps tur att få skjuta från elva meter. Marcus Thuram, den gamle storspelaren Lilians son, prickade nät – och förde därmed Guingamp vidare i cupen.

Johnssons Guingamp är nu vidare till en semifinal.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar