Johan, 33, vill inspirera andra genom sina bilder

Johan Adermalm. Foto: Privat

Har äventyrat i alltifrån Halland till USA – nu vill han att fler följer efter och gör sin resa.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Varbergsbon Johan Adermalm, 33, är fotografen som tagit honom till platser över hela världen. Han tackar kameran för de äventyr han fått vara med om – för utan den, hade han förmodligen inte upptäckt världen så som han fått äran att göra. Men att upptäcka världen, betyder det inte att gemene man måste ta sig till Västindien för att få oförglömliga bilder att dela med sig av.

– Ett äventyr kan vara precis utanför husknuten. Man behöver inte ta sig längre för att upptäcka världen. Speciellt inte i Sverige då vi har en fantastisk allemansrätt att använda oss av. I Halland har jag fått otroliga bilder genom att endast ge mig i Åkulla bokskog eller på Galgberget, säger Johan Adermalm.

På torsdagen väntar nästa stora äventyr för varbergsbon. Då ställer han ut sina bilder på Cortado Coffeeshop i Halmstad, en utställning som varar till den 30 april. I collaget kommer de nyfikna tittarna kunna drömma sig bort till platser i USA, Kanada, Skottland, Lofoten och Halland.

– Jag vill visa upp de här platserna för att folk ska inspireras till att själva vilja upptäcka vår värld. Vi har en underbar natur, vilket också kommer vara utställningens tema. Jag och naturen har en väldigt bra relation ihop och trivs tillsammans, förklarar Johan.

Men även om Johans bilder ser ut att vara tagna med en påtagligt avancerad fototeknik, menar kreatören att det endast behövs en mobiltelefon för att ta väldigt bra bilder. Under utställningen i Halmstad kommer han därför arrangera workshops, där han bland annat kommer lära ut hur man handskas med sin mobiltelefon.

Fotoutställningen går att besöka under Cortado coffeeshops öppettider.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar