Joel Allansson inför superettan: "Har bra självförtroende"

Joel Allansson är redo för premiären. - Foto: Wilhelm Nilsson

Så ska HBK utnyttja favoritskapet.

delningar

Vårkänslor och en doft av läder. Superettan är i rullning och Halmstads BK kliver in i serien först på tisdagen, när Jönköpings Södra står för motståndet på bortaplan. I startelvan återfinns med största sannolikhet Joel Allansson, 26, ny ifrån danska Randers.

Nybrosonen har på sina tre första månader i Halmstad, hunnit slå sig till ro i staden tillsammans med hustrun Jessica och ettårige sonen Theo. Liksom tryggheten han funnit i staden, har han också stabiliteten på plan.

– HBK är ett lag som vill framåt och föra matcherna. Vi tänker fotboll som passar mig och därför känns det som att jag kommit snabbt in i det. Känslan inför Jönköping är bra, säger Joel Allansson och lutar sig bakåt.

Det är en avslappnad Joel Allansson som sitter i Örjans valls inre och blickar framåt mot den stundande säsongen. Många talar om "nu eller aldrig" för Bollklubben. Att missa allsvenskan ännu en gång skulle vara förödande sett med blåögda ögon, inte minst efter värvningarna av Andreas "Ante G" Johansson, Dusan Djuric, Sadat Karim och Joel Allansson förstås. Den sistnämnde behåller lugnet.

– Vi går in som favoriter mot de allra flesta lagen. Det är glädjande eftersom att det betyder att folk tror på oss. För oss gäller det att utnyttja favoritskapet på rätt sätt, att inte gå i fällorna och ha ett högt bolltempo. Vi har ett bra självförtroende (efter svenska cupen) som vi tar med oss in i superettan, förklarar mittfältaren.

Självförtroendet hoppas Joel de kan förvalta väl när HBK reser till Stadsparksvallen på tisdagen. Jönköping är liksom Halmstad topptippat men smålänningen räds inte att möta en förhandsfavorit redan i premiären.

– Nej, det är lika bra att klara av dem här lagen direkt. Sen har vi Örgryte hemma på lördag som också kan vara med där uppe.. Jag ser det bara som positivt i stället, speciellt nu när vi är inne i en bra period, berättar 26-åringen.

Klockan 14.30 på tisdagen samlas Halmstads BK på Örjans vall för en sista genomgång, innan bussen rullar mot Småland. Ifall Joel Allansson finns med i Igor Kruljs premiärelva återstår som sagt att se. Men det mesta talar för det...

Preliminär HBK-elva: Malkolm Nilsson – Jesper Westerberg, Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson – Emil Tot Wikström, Pontus Silfwer, Joel Allansson, Erik Ahlstrand, Gabriel Gudmundsson – Sadat Karim.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar