Jeanette, 47, skrapade Triss – efter att nästan ha missat storvinsten

Foto: Svenska Spel.

Den glada vinnaren planerar nu en resa med familjen.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under söndagsmorgonen gästade Jeanette Johlin från Halmstad Nyhetsmorgon i TV4, där hon skrapade Triss.

Jeanette, som är 47 år gammal och arbetar som HR-konsult, tog hem 100 000 skattefria kronor. Men det var nära att hon totalt missade chansen att få skrapa Triss i TV. Jeanette hade nämligen ett tiotal lotter hemma som hon trodde det fanns småvinster på. Men när hon en dag i september, på sin lunchrast, gick för att byta in dessa mot nya hörde hon ett ljud i spelterminalen som hon inte kände igen.

– Jag blev ju chockad, för jag kände inte igen den tonen som var så hög. Men hon i kassan sade ”oj, det är tre tv-rutor. Jag måste ringa Svenska Spel”. Vadå, vad menar du? Ska jag vara med i tv? Jag blev ju helt chockad, säger Jeanette till Svenska Spel.

Efter att ha fått beskedet om storvinsten hade Jeanette svårt att gå tillbaka och koncentrera sig på jobbet efter att lunchrasten var slut. Hon ringde och berättade för sina anhöriga direkt, och kunde inte heller hålla sig från att berätta för kollegorna.

Under söndagsmorgonens lottskrapning i TV4 valde Jeanette lott nummer 29 i lådan innehållande 90 lotter. Efter att de nio rutorna var färdigskrapade stod det klart att hon vunnit 100 000 kronor.

– Det känns ju rätt najs, konstaterade hon när hon lämnade studion

Pengarna är tänkta att gå till en resa tillsammans med familjen.

– Jag tänker Florida eller New York, men vi får se. Vi har inte riktigt bestämt än. Vi får se när det blir och vart det blir.

Svenska Spels vinnarkommunikatör Magnus Fridell berättar att det är relativt vanligt att Trissvinnare helt missar sin storvinst.

– Som sagt, det är ju inget man förväntar sig och man ser kanske bara de där 30 kronorna som står innanför tv-rutan. Så det händer då och då att de får en ordentlig chock när de ska lösa in vinstlotten hos ett av våra ombud, säger han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar