Jättekedjan bygger ett av Nordens största lager i Halmstad

Bjarne Sandberg, vd för Biltema Logistics. Foto: Pressbild/Wilhelm Nilsson

Centrallagret växer i takt med varuhusens starka försäljningsresultat.

delningar

Biltema går på stark frammarsch i handelsbranschen. Det innebär att bolagets centrallager i Halmstad, Biltema Logistics, behöver utöka. Fyra lager blir nu fem, där det senare också blir ett av Nordens största lager.

– Vi äger mark ute vid E6. Där har vi nu fått bygglov att bygga ett lager som mäter 85 000 kvadratmeter. Det blir vår i särklass största lagerbyggnad, säger Bjarne Sandberg, vd för Biltema Logistics, till 24Halmstad.

Om allt går planenligt kan byggnationen vara färdig under 2021. Då kommer Halmstadföretaget ha 350 000 kvadratmeter lageryta, vilket Bjarne Sandberg anser vara för lite, inte minst sett till att Biltema planerar fördubbla antalet varuhus de kommande åren.

– De lager vi har i hamnområdet kan komma att byggas ut. Hamnen är viktig för oss då vi veckovis fraktar gods med båt till Finland och dagligen fraktar till Norge. Vi försöker vara så miljövänliga vi bara kan, berättar Bjarne Sandberg.

I en intervju i juni 2018 berättade du för 24Halmstad att Biltema Logistics kan "tvingas" bort från staden. Är det fortfarande aktuellt?

– Vår vision är att kunna ha allt samlat i Halmstad. Men i dag är det ont om lediga marker i Halmstad för vår kapacitet. Skulle vi inte inte hitta "rätt" mark, så kan vi behöva titta på andra lösningar, avslutar Bjarne Sandberg.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar